kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 15th, 2010|10:58 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:December 16th, 2010 - 12:07 am
(Link)
kuru paveidu tieši? mani mulsina formas apskets, nu, ka ir "kielbasai" rakstuīgā forma, lai gan desas luņķis var būt sākot no nedniekdesiņas līdz pat pamatīgam asins desas gabalam..
From:[info]atis
Date:December 16th, 2010 - 09:44 am
(Link)
Kad dzīvoju Amerikā, pietiekoši bieži braucām garām veikalam, kur no visas Mineapoles brauca pirkt īstu poļu kielbasu. Desa tur maksāja vienkārši nežēlīgi, bet neteikšu, ka bija slikta, jo vienreiz paši ar sievu nopirkām - vienkārši normāla mājas desa no labas gaļas un bez sojas un citiem mēsliem. Veikals laikam Kramarczuk's saucās vai kā tā, tur bija arī Rīgas šprotes un Laimas zefīri un Lāses krējums.

Vietējiem latviešiem prasīju ar ko tad kielbasa atšķiras no jebkuras citas desas, viņi teica, ka ne ar ko. Starp citu, tur mājās latvieši taisīja paši savas asinsdesas, kas sanāca vēl labākas un vispār tik labus latviešu ēdienus kā tur nekad Latvijā neesmu ēdis.

Manuprāt galvenais, kas padara šo situāciju smieklīgu ir aizokeāna tautas dzīvesveids. Tipiskam baltajam amerikānim gandrīz vienmēr ir par daudz naudas un kad ir par daudz naudas, tad gribas būs smalkam. Pirkt fraises du bois, kielbasas, bet pavisam smalks produktu apkopojums atrodas šopēs - ķipa raksta shoppes. Nu ķipa angliski, bet ar franču ietekmi. Atceros, ka Mineapoles smalkākajai šopei bija ekstra - tur pa centrālo iela starp veikaliem bija aizliegts braukt ar mašīnu, līdz ar to nācās iet ar kājām pašiem. Manuprāt, vienīgā gājēju iela hvz cik kilometru rādiusā.