kanariņš - spēlītes_šahs un mats valsts uzņēmumam 8 gājienos [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

spēlītes_šahs un mats valsts uzņēmumam 8 gājienos [Aug. 30th, 2010|05:58 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:August 30th, 2010 - 11:28 pm
(Link)
īstenībā ļoti atkarīgs no sērijas. pamatā ražoja ar leišu šauļu motoriem, bet tajās retajās reizēs, kad brīnumainā kārtā dabūja kādu javas partiju un īpaši jau 90'sākumā arī dažādas citādas, mēdza būt arī ievērojami labāki tehniskie rādītāji. psrs laikos šauļus nevarēja atmest, jo, nu, tāda ražošanas struktūra..
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:October 23rd, 2010 - 08:49 am
(Link)
Hmm, vai tad Deltām nebija poļu "Dezamed" motori? Taču vispār jau interesanti, ka produkts bija konkurētspējīgs (par spīti reliģiozajam ierakumam, ka viss, kas nāk no Sātana, ir slikti a priori), un "Rīga 15" vēl tagad kā "Pegas" tiek ražots un tirgots Krievijā, vēl 1999. gadā Slovākijā, Kolarovas rūpnīcā "Mopedy Slovakia SRO" (bijusī "Jawa" filiāle) ar nosaukumu "Babetta Hooper" turpināja ražot uzlabotu Rīgas minimokika "Stella" klonu. Morāvijā Jaroslavs Holīks turpina ražot dažādus mūsu "Stella" klonus ar itāļu motoru "Franco Morini", dodot tiem savu nosaukumu "JH Pento". Domāju, ka jau tas vien, ka 30 gadus vecs modelis (gan uztūningots) tiek pirkts vēl joprojām, neliecina tam par sliktu.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 23rd, 2010 - 08:59 pm
(Link)
motōri mainījās atkarībā no sērijas, īpaši pēdējā dekādē, kad brīvāk varēja variēt ar sagādātājiem un resursiem (kas tika arī darīts), nevis kā iepriekš, kad pēc plāna rūpnīca X ražo rūpnīcai y vajadzīgo detaļu. Popovam raksts vienā žurnālītī baigi labais par visu šito, jāsameklē, kkur ieskanēts bija..

un babetta ir variācija, nevis konkrētais Stellas modelis, tas bija plāns, kas netika attīstīts prognozētā zemā pieprasījuma dēļ un pārāk lielā riska % dēļ (visu vai neko lēciens LV pusei) un sākotnējā piedāvājumā bija maz mainīts, bet principā plānā bija sadarbībā izstrādāt kko jaunu..
par šito arī viens feins attiecīgā laika raksts-atskaite no notikuma vietas foršs ir, bet nezinu vairs, kur tajos papīra jūkļos iebužināts..