kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 23rd, 2010|10:35 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viena no nedaudzajām bezmaksas aizraujošajām izklaidēm, kas ir pieejamas Rīgā, ir ārā metamo grāmatu galdi (vai plaukti) Rīgas bibliotēkās, kur izliktās grāmatas, ja vien jūti, ka interesē un vajag, var ņemt līdzi bez maksas. Tieši šādā veidā esmu tikusi pie savas bibliotēku grāmatu kolekcijas sirsnīgākajiem eksemplēriem, piemēram, Heinriha Heines kopotajiem rakstiem, vārdu pareizrakstību Šekspīra darbos, Vērdsvērta vēstulēm DeKvinsijam, Revolucionāro mākslinieku pārdomām par mākslu 19.gs. 2.puses Krievijā, S.Geinsbūra Krievijas kinō antoloģiju un visko tml. Vakar tieši šādā veidā tiku pie Kukas Spa tēlniecības darbu (Matiašs Bernards Brauns) kataloga. which is awesome!!! Iedomājieties, Bernīni (sveiciens visiem B. faniem ;)) uztjūnots ar Eiropas centrālā/austrumu gala nacionālo un patosīgo noskaņu, kas baroku sakausē ar kko, kas nu nenormāli izskatās pēc hārdkōr romantisma/simbolisma tikai, khm, kādu pus gadsimtu (-gadsimtu) līdz romantisms/simbolisms nāk teorētiskajā modē.

vizuālais pielikums:


















linkpost comment

Comments:
From:[info]divi_g
Date:July 23rd, 2010 - 11:44 pm
(Link)
Kas var būt labāks mistiskas noskaņas radīšanai par skeletiem un galvaskausiem.
From:[info]divi_g
Date:July 24th, 2010 - 01:16 am
(Link)
Tā nebija nekāda kritika vai tml., tikai fakta konstatējums, jo "pats ar to varu slimot"; savukārt par profesionālo daļu vispār ne man spriest - tā man ir tāla joma :)
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:July 24th, 2010 - 07:22 am
(Link)
Zināju, ka diezgan pamatīgi nīdē "nocecojušo literatūru" bibliotēkās, tak nezināju, ka ir iespēja pie cenzoru darbu kaudzītes tikt klāt un savākt.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:July 24th, 2010 - 08:15 am
(Link)
o jā, šādi reiz tiku pie Brencēna " Kā vecie lielmeistari darināja savas gleznas" smalkos ādas vākos. Nezināju, ka šis process vēl turpinās.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:July 24th, 2010 - 03:50 pm
(Link)
o! Tādu grāmatiņu es arī gribētu savā īpašumā :) kad apnīk, atdod man :DDD
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:July 25th, 2010 - 05:01 pm
(Link)
he, he bada laikos zināšu kam piedāvāt :DDD