cooking part of the rhyme |
[Jun. 3rd, 2010|11:32 am] |
|
|
|
Comments: |
par to es sākumā domāju.pamatā, ja ir fantastiska vegānu recepte, tad var jau vien piemst gaļu klāt gaļēdāju versijai. bet vasarā reizēm prasās kko relatīvi vieglāku tā kā, jā, klāj tik vaļā
būs gari, bet rekur ir:
Lazaņjas plāksnes (bez olu piedevām) Baklažāns Cukini vai kabacis Spināti - l00g Tomātu pasta - 1 burciņa Poļu "Siers" Eļļa Sojas granulas - 200g (uzbriedinātas ar garšvielām) Garšvielas - raudene(oregano), baziliks. sāls
Sagriežam dārzeņus vidējos gabaliņos un kopā ar spinātiem cepam eļļā uz pannas, pieliekam nedaudz sāls, raudeni un baziliku. Kad dārzeņi ir izcepušies, tad pievienojam tomātu pastu, atšķaidītu ar ūdeni(l:2) un sautējam vēl pāris minūtes. Lazaņjas pildījums ir gatavs. Lazaņjas traukā ielejam nedaudz eļļu un varam sākt izklāt plāksnes. Lazaņju taisām kārtās, kārtas noklājam ar pildījumu un "sieru", pamīšus pieliekam arī sojas granulas. Pildījumam ir pilnībā jānoklāj plāksnes! Pēdējā kārtā uzklājam vairāk "siera" un dekorējam pēc izvēles ar zaļumiem(ja ir). Cepeškrāsnī cepam aptuveni 15-30min.
Es gan vienmēr pildījumu taisu no sagriezta puķkāposta ar kādu cukini vai sēnēm vai ko citu tekstūrai, to visu apsutinot kopā ar ceptiem ķiplokiem un sīpolu un tomātu pastu, liekot klāt lauru lapu un pāris krusnagliņas un tos pašus baziliku un oregāno. Un kārtojot uz plāksnēm, iebārstu pa vidu kuskusu mazliet, ja liekas, ka būs par šķidru.
Un jā, galvenais ir lai plākšņu maliņas ir apsegtas un pildījums pietiekami mitrs.
Sieram recepte reku:
Milti - 3 ēdamkarotes Eļļa - 4 ēdamkarotes Ķiploku sāls vai malti ķiploki Sinepes - 2 tējkarotes Kurkuma -1/2 tējkarotes Raugs -1 paciņa(mazā)
Šī recepte tika ievesta Latvijā Jāna Pāvela II mācekļu vizītes laikā. Uz pannas uzlejam eļļu un pievienojam kurkumu ar ķiploku sāli vai maltiem ķiplokiem, nedaudz apcepam. Pēc tam pievienojam miltus un visu laiku maisam izveidojušos masu līdz tā sāk uzpūsties. Pēc šī svaigā procesa lejam klāt ūdenī izšķīdināto raugu(aptuveni vienā glāzē ūdens) un maisam, kamēr veidojas viendabīga masa. Pašas pēdējās pievienojam sinepes un arī izmaisām kārtīgi un ņemam pannu nost no uguns. Siers ir gatavs! Lai iegūtu īsta siera garšu ieteicams pievienot rauga pārslas(ja ir), ja tādu nav , tad var arī iztikt bez tām. "Siera" taisīšanas process ilgst pāris minūtes, nepārcentieties. Ja "siers" sanācis pārāk šķidrs, tad pievienojam vairāk miltus, ja pārāk biezs, nedaudz ūdens. "Siers" pēc būtības ir bieza mērce, kuru var izmantot picu un lazaņju taisīšanā.
hau, izklausās ļoti labi. raudene man negaršo, bet, nu, gan jau atradīsim ar ko aizstāt, arī siers ir mana 'vājība', līdz ar ko visdrīzākais tiks lietots piena siers. bet par visu pārējo milzīgs paldiesiņš :) | |