kanariņš - Džei-zī no Kongo [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Džei-zī no Kongo [Dec. 28th, 2016|10:27 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja amerikas pamatiedzīvotājiem tas ir pašsaprotami, tad man ir jautājums, vai arī afroamerikāņi mēģina noskaidrot savas "izcelsmes ciltis"? Vai arī tas viss jau zināms, nu, tur džons smits-srančo šits veda no reģiona tāda un tāda, cilts, kopienas tādas un tādas?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kbrgs_
Date:December 28th, 2016 - 11:18 am
(Link)
riktīgi mēģina, un viena no problēmām ir, ka ir nenormāli maz datu, jo vergu tirgotājiem īpaši neinteresēja, no kuras cilts. Noveicās, ja zināja mātes vārdu, vai aptuvenu reģionu. Bet pārsvarā atduras pret aptuvenu vietu vergu sarakstā :(
[User Picture]
From:[info]kbrgs_
Date:December 28th, 2016 - 11:19 am
(Link)
tas rada arī baigo identitātes vakuumu, un, kā jau tu zini, identitāte ir super big deal ASV.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:December 28th, 2016 - 02:33 pm
(Link)
Vesels bizness ar DNA testiem (kas gan nav baisi akurāti) utml. Tā kā jā, pēc iespējas cenšas, nav jau tā, ka viņi nāktu no pilnīgi visas milzīgās āfrikas, lielais vairums ir no tāda diezgan neliela reģiona. no Āfrikas uz Zameriku tieši gan neveda, veda uz vidusameriku/salām, un tad no salām tālāk uz Zameriku.Kas to atrašanu nepadara vienkāršāku. Nu un tad vēl pacentās ar 'ciltsdarbu' un 'mans īpašums manas izklaides (un ne jau tie plantatori paši bija 100% eiropieši, ja) - nu tur tas viss tāds sajauktāks paliek.

+ tas ka 'atveda uz Jamaiku no šitās āfrikas ostas' jau nenozīmē ka jūrnieki paši tā nu ņēma un ap šito ostu saķēra - bet gan vietējie, kas tirgojas šajā ostā, saķēra, pieveda un pārdeva. +bija, ka brīvprātīgi aiztirgojās uz 'pastrādāšu, līdz atmaksāšu biļetes naudu', kas ne vienmēr dikti labi strādāja. Šis ir brīdis atcerēties, ka milzīgs procents štatu vergu bija baltāki par baltiem, vasarraibumaini un rudi, un pavisam ne no āfrikas kontinenta.