Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - Однаако...

Dec. 9th, 2014 03:55 pm Однаако...

Vai pamanījāt, ka dzimumu līdztiesības teorētiķe Curika kā vardarbību pret sievieti minēja arī to, ka vīrietis viņai nedod naudu...

10 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]krii
Date:December 9th, 2014 - 05:06 pm
(Link)
Ja sieviete ir finansiāli pilnībā atkarīga, tad arī ekonomiskas manipulācijas var būt vardarbīgas. Kas Tevi tajā pārsteidz?
Esmu dzirdējusi (lasījusi) stāstus par vardarbīgiem vīriem, kuri cita starpā liek sievai mājsaimniecei pazemīgi izlūgties naudu personiskiem pirkumiem (piemēram, higiēnas precēm, zeķubiksēm, vecāku apciemojumam)un izbauda iespēju atteikt, lai atgādinātu, ka viņa pati to sev nespēj nodrošināt.
From:[info]heda
Date:December 9th, 2014 - 05:25 pm
(Link)
Nepārsteidz, tikai skumstu, ka esmu bijusi tumsonīga un palaidusi garām tik daudz lielisku iespēju. Bet tagad, bruņotai ar labu teoriju, neviens šķiras ienaidnieks neizmuks :)
From:[info]krii
Date:December 9th, 2014 - 05:35 pm
(Link)
OK, saprotu Tavu vēlmi paņirgāties par to, ka ideoloģiskā pretiniece ļoti ierobežotā laikā, turklāt vēl satraukumā ir izmetusi frāzi, kuru iespējams neviennozīmīgi interpretēt. Protams, simetriski Rudzīša pārprotamībai tas nav, taču bada laikos arī mušas var uzēst.:)
From:[info]heda
Date:December 9th, 2014 - 08:59 pm
(Link)
Pie snorkes Tu pati ņirgājies par to krievieti, kura itāļa mājā ievākusies. Kas kopš tā brīža ir mainījies?
From:[info]krii
Date:December 9th, 2014 - 09:29 pm
(Link)
Pret krievieti neizturējās vardarbīgi. Manuprāt, vardarbības klātbūtne maina visu. Tavuprāt, nē?
From:[info]heda
Date:December 9th, 2014 - 09:43 pm
(Link)
Un kad būtu vardarbība? Ja itālis brīvprātīgi neizvāktos no savas mājas, bet liktu viņai pieciest savu klātbūtni?
Bet, ja nopietni, uz Čuriku apskaitos par to, ka ar šitādiem muļķīgiem tekstiem degradē diskusiju. Nevienam pieaugušam un rīcībspējīgam cilvēkam no otra pieauguša un rīcībspējīga cilvēka nekas nepienākas.
From:[info]krii
Date:December 9th, 2014 - 09:51 pm
(Link)
Curikas (kāpēc Tu viņu sauc par Čuriku?) vienīgā kļūda bija saspringums un neprecīza izteikšanās - tai skaitā Tevis piesauktais piemērs par naudas nedošanu, ko, protams, var pavērst arī tieši tā, kā Tu to izdarīji. Ļoti žēl, ka Lindai laika trūkums un nervozitāte neļāva to pienācīgi izvērst. Katrs, kurš var labāk, met akmeni. Pelnīti.

Savukārt, atšķirība starp alkatīgu cilvēku, kurš risina savas problēmas uz citu rēķina un cilvēku, kurš kļuvis atkarīgs no cita, manuprāt, ir acīmredzama.
From:[info]heda
Date:December 9th, 2014 - 10:00 pm
(Link)
Vienk. kļūda, izlaboju.
From:[info]romija
Date:December 9th, 2014 - 05:40 pm
(Link)
Man savulaik bija tāda paziņa - meitas klasesbiedres mamma. Meitenes sēdēja vienā solā un kaut kā sanāca arī ar mammu mazliet draudzēties. Aiz biezās izkārtnes pavērās drūms skats.
Jauna bibliotekāre (līdzīga Selmai Hajekai 1:1) apprecējās ar ļoti iejūtīgu un laipnu pabiezu puisi, kura bagātība auga ar katru dienu.
Kas īpatnēji. Viņš viņai veda no ārzemēm diezgan maucīgas drēbes un lika tās vilkt savu draugu tusiņos. Strādāt viņa algotu darbu nedrīkstēja.
Un pie manis viņa nāca raudāt par to, ka vajadzētu šķirties, bet tad abas viņas meitas vīrs piesolījies atņemt.
Un viņa tiešām pazemīgi lūdza naudu savām sīkajām vajadzībām.
From:[info]heda
Date:December 9th, 2014 - 09:07 pm
(Link)
Zinu, ka tā var būt, pati kam tādam reiz biju ļoti tuvu. Bet pazīstu arī puisi, kurš neiet prom no sievas tikai tāpēc, ka zina, ka tad nesatiks savus bērnus. Šādos gadījumos tomēr runa par cūcīgiem konkrētiem cilvēkiem nevis dzimumiem.