Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Feb. 7th, 2021 01:35 pm

Netflix centīgie censoņi izlēmuši, ka 10 gadsimta Norvēģijas karali Hokonu Sigurdsonu seriāla "Vikingi" turpinājumā "Vikingi: Vallhalla" spēlēšot tumšādaina džeza dziedātāja, viņas tēlotā varone būšot izcila karasieva un toleranta vadone, kurai, ar stingru roku valdot Kategatā, "izdevies to turēt atvērtu visām ticībām". Žēl gan, ka seriāla varoņu galerijā nav iekļauti Ēriks Asiņainā āva, Haralds Zilzobis un Svens Dakšbārda, jo būtu interesanti redzēt, cik tālu lido modistu fantāzija, izvēloties tēlotājus un progresīvās vēstis šīm lomām.

Bet laba kino ziņās - Anders Tomas Jensens ir atgriezies kopā ar savu dauzoņu bandu: Madsu Mikelsenu, Nikolaju Lī Kāsu un Nikolasu Brū, kuriem šoreiz pievienojies arī Lars Brigmans un Rolands Mellers, ar filmu "Taisnīguma bruņinieki" ("Retfærdighedens ryttere"), kura tiešām izdevusies tikpat azartiska un lieliska kā "Ādama āboli" pirms 15 gadiem, kad aizsākās viņu kopīgā kino ālēšanās. Madsa Mikelsena spēlētais Markus šoreiz lieliskā kompānijā dodas atriebt sievas nāvi un atrast saprašananos ar meitu, aprautie vārdi un skatieni, epizodes, kuras reizēm beidzas ar vienzilbes vārdu, liek gan smieties, gan aizkustina līdz asarām. Reti gadās sastapt filmas, kurās līdzsvars starp smiekliem un nopietnību, drāmu un komēdiju ir tik perfekts. Kinokritiķi jau pareģo, ka "Taisnīguma bruņinieki" kļūšot par dāņu kino klasiku, bet mani sajūsmināja brīvība, brīvība būt pašiem, bez pareizībām un modēm.

Taisnīguma bruņinieki

Tags:

7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]iokaste
Date:February 7th, 2021 - 09:57 pm
(Link)
Bet varēja taču paturpināt uzlabojumus, nomainīt vietu uz Indostānu, vikingus pret brahmaņiem, vēl 10 gadsimtus atpakaļ. Tad arī nosaukumu utt. Un katrai šādai maiņai uzrīkot vebināru, aptauju un pētījumu. Daudzi cilvēki tiktu pie publikācijām, zinātniskajiem grādiem, grantiem un savas nozīmīguma apziņas.
From:[info]heda
Date:February 7th, 2021 - 11:37 pm
(Link)
Vai tad kāds šaubās, ka "uzlabojumi" un nozīmīguma apziņa turpināsies :(
From:[info]chrono
Date:February 8th, 2021 - 04:45 pm
(Link)
Pēc Ragnara nāves Vikingi kļuva tikai vājāki un vājāki, tamdēļ es nebrīnos, ka to radītāji nolēma turpināt iesākto. Šis seriāls, protams, ir vēsturiskā fikcija, tamdēļ likt iekšā tur var visu ko vien vēlas, arī tumšādainas un tolerantas Norvēģijas karalienes. Es personīgi domāju, ka šī jaunā vadone varētu kādā brīdī atklāt, ka kāds nodarbojas ar 10. gadsimta nacismu un ierādīt šim agrīnajam trešajam reiham savu vietu.
From:[info]heda
Date:February 10th, 2021 - 09:44 pm
(Link)
Varētu gan...
Somi savulaik novērtēja vēlmi iesmērēt viņiem kenijiešu feldmaršalu Mannerheimu "Suomen Marsalkka" ar 2,5 ballēm no 10, bet tad tāds "progress" vēl nebija kļuvis par modīgāko modīti.
From:[info]chrono
Date:February 13th, 2021 - 07:39 pm
(Link)
Tagad jau arī ja izteikti progresīvām filmām ieliek zemus vērtējumus tad notiek visas vērtēšanas sistēmas nomaiņa vai vērtēšanas aizliegums sliktākajiem vērtētājiem līdz "2.5" pārtop par "6".
From:[info]heda
Date:February 14th, 2021 - 12:58 pm
(Link)
Tiešām? :D To gan vēl nebiju pamanījusi. Bet vispār loģiski - sliktu kino nedrīkst diskriminēt.
From:[info]chrono
Date:February 15th, 2021 - 02:50 am
(Link)
Es visus piemērus neatceros, bet, piemēram, Captain Marvel* bija jāsastopas ar vairākām vērtēšanas rediģēšanām līdz tika sasniegts mēreni nekādais 45% vērtējums no skatītītājiem (pretstatā diezgan pozitīvajam 79% kritiķu vērtējumam). Spēļu pasaulē ar to arī bija jāsastopas Last of us 2**, kas sākumā dabūja vidējo fanu vērtējumu 2 (kamēr kritiķi burtiski nespēja norimties cildinot cik šī spēla ir lieliska un pelnījusi 10), bet ar laiku un pacietību izdevās sliktos vērtējumus izravēt un tagad tā ir 5.7.

*https://www.rottentomatoes.com/m/captain_marvel?cmp=TWRT_Movie_CptMarvel_CF
**https://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-of-us-part-ii