Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - "... Zviedrijai, kuras vairs nav"

Sep. 2nd, 2020 09:01 am "... Zviedrijai, kuras vairs nav"

Vakara laikraksta "Aftonbladet" galvenais politiskais redaktors raksta: "Bandu nodarītie postījumi, spridzināšanas, organizētas slepkavības un laupīšanas, pazemojot upurus, ir novedušas vardarbību tādā līmenī, ar kādu mūsu sabiedrība, šķiet, nav spējīga tikt galā. Mūsu kriminālpolitika ir veidota Zviedrijai, kuras vairs nav."
Daži domā, ka tā beidzot ir notiekošā apjēgsme, es domāju, ka tas ir lepns paziņojums par sasniegto, jo sociāldemokrātiskais laikraksts, tāpat kā tā redaktors vienmēr bijuši velkomisma propagandas un importētās noziedzības relativizācijas pirmajās rindās, sacenšoties par pirmo vietu centībā vien ar "Dagens Nyheter" un sabiedriskajiem medijiem.
Tas pats laikraksts vakardienas ziņās par bandu kariem Gēteborgā apmierināti vēsta, ka situācija normalizējoties, jo visiem labi zināma kriminālistu ģimene iekasējusi "soda naudu" no citas bandas kā kompensāciju par kādu agrāku šaušanu, tāpēc noslēgts pamiers. Laikraksts to nosauc par jaunatklātu harmoniju...
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3LpnR/uppgifter-konflikten-i-goteborg-over--betalade-for-skjutning

Tags:

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]katzenjammer
Date:September 2nd, 2020 - 11:10 am
(Link)
Toties tautas apziņā gan kaut kas šķiet mainījies. Vēl migrantu krīzes laikā komentāros ikkatrai kritiskajai balsij uzreiz radās bars apsaucēju, kas viņu rāja un pamācīja par vērtībām. Tagad ir lasāms daudz dusmu, bet lielākoties jau tāda tīra ņirgāšanās, kadu atceros no pēdējo padomju gadu pieaugušo sarunām virtuvē. Apsaucēju balstiņas ir vāras un klusas. Un ledarsidan čata daļā lasītāji vairs nekautrējas dot skribentiem pretī.
From:[info]heda
Date:September 2nd, 2020 - 12:53 pm
(Link)
Par vēlu tas viss, labākajā gadījumā Zviedrija varēs kalpot par kārtējo baiso piemēru sociķu sasniegumiem. Sliktākajā neviens no tā pat nemācīsies, ko diemžēl apliecina Progresīvo rezultāti Rīgā.
From:[info]katzenjammer
Date:September 2nd, 2020 - 01:42 pm
(Link)
Progresīvo rezultātus noteica viena ierobežota un ļoti mobilizēta kopiena uz vispārējās pasivitātes un vilšanās fona. Manuprāt.
From:[info]majaunpelle
Date:September 2nd, 2020 - 07:50 pm
(Link)
Ceru, ka tomēr nav par vēlu. Jo vairāk to melno bandu, jo lielākas cerības, ka nākamajās vai aiznākamajās vēlēšanās uzvarēs SD.
Es esmu balsojusi par SD jau divreiz (pirms tam gan par Piratpartiet - bezrūpīgā jaunība...) un starp zviedru paziņām arī daudziem noskaņojums mainījies no M vai S uz SD.


From:[info]mapats
Date:September 3rd, 2020 - 12:21 am
(Link)
Lai atgrieztos pie pirmsimigrantu Zviedrijas, nepieciešamas adekvāts pretspēks melnajām bandām, armija, policija neder, jo birokrātija(līdz karastāvoklim), atliek zviedri paši, ja saņemsies un apvienosies, tad ir iespēja atgūt savu valsti. Plaša vardarbība neizbēgama, laika jautājums, atkarīgs no zviedriem un viņu atlikušās naudas daudzuma un iespējām aizņemties, lai atpirktos no bandām.