Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - humanitārā lielvara

Jul. 8th, 2020 08:37 am humanitārā lielvara

Tik tālu nu esam - Stokholmas sabiedriskā transporta uzņēmuma priekšsēdētājs presē atzīst: "Tagad tevi var sašaut autobusā. (..) Sabiedrības attīstība, kurā atsevišķiem cilvēkiem sabiedriskā transporta lietošana tagad ir ierobežota - nevis lai samazinātu infekcijas izplatīšanās risku pašreizējās pandēmijas laikā, bet gan lai samazinātu risku, ka var zaudēt dzīvību apšaudē."
https://www.expressen.se/debatt/nu-kan-du-bli-skjuten-pa-bussen-i-sverige/
Tikmēr bijusi komuniste, tagadējā Eiropas komisijas iekšlietu un migrācijas lietu komisāre Ilva Jūhansone, attapusies no bezdarbības perioda pandēmijas laikā, atsākusi publiski vaimanāt par ļaunajiem grieķiem, kuri sargā savas valsts un Eiropas Savienības robežu, un sprediķot, ka visai Eiropai jāuzņem tāda pati kulturālā bagātība kā Zviedrijai, kura kādā jaukā dienā rezultējas iepriekšējā rindkopā aprakstītajā.
Vēl no īpaši spilgtajiem pēdējā laika bagātības aprakstiem - kāds no Ilvas aizbilstamajiem - Somālijas pilsonis "bijis policijas redzeslokā" par pagājušajā gadā izdarītiem 35 noziegumiem, bet tik un tā bijis tik brīvs, lai uz ielas izvarotu 12 gadīgu puiku un uzmāktos vienpadsmitgadīgam, turklāt viņu aizturējusi nevis policija, bet vienpadsmitgadīgā puikas vecāki. Tiesas procesa laikā "labie cilvēki", protams, darīs visu, lai šī bagātība turpinātu uzturēties Zviedrijā un Eiropā.
https://www.expressen.se/nyheter/krim/atalet-pojke-valdtogs-under-promenad-kopte-sig-fri-for-sin-veckopeng/

Tags:

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:July 8th, 2020 - 11:54 am
(Link)
Tam visam par iemeslu sistēmisks rasisms un slikti ekonomikie apstākļi. Tā ir zviedru vaina. Vajag laboties un pilnveidoties, lai atbraukušajiem nesagādātu tādas ciešanas un izmisumu, kas noved pie šādiem traģēdijām. :(
Cerams, ka somālietim sagādās profesionalu psiholoģisko atbalstu. Viņš ir lielākais cietējs šajā situācijā.
From:[info]heda
Date:July 8th, 2020 - 10:44 pm
(Link)
Vislielākais cietējs varētu būt reportieris, kurš, izmežģot visas mugurkaula sastāvdaļas, iemanās neizrādīt ne mazāko izbrīnu par tiesībaizsardzības iestāžu darbu.
From:[info]chrono
Date:July 8th, 2020 - 03:00 pm
(Link)
35 noziegumi viena gada laikā. Un viņš joprojām atradās uz ielas? Nu labi vismaz, ka tos vecākus neielika cietumā, varētu šo aizturēšanu taču traktēt kā rasismu un uzbrukumu personīgajai brīvībai.
From:[info]heda
Date:July 8th, 2020 - 10:37 pm
(Link)
Līdz šim atbildīgie dienesti esot fokusējušies nevis uz sodīšanu, bet strādājuši pie tā "lai viņš izbeigtu savu noziedzīgo rīcību". Bet vecākiem tiešām neticami palaimējās, un vēl viņiem ir arī laime un gods tādus "nabadziņus" uzturēt.
From:[info]chrono
Date:July 9th, 2020 - 07:15 pm
(Link)
Esmu dzirdējis, kas cietumi arī lieliski strādā, lai tiktu izbeigta noziedzīgā rīcība.