Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jun. 23rd, 2020 08:34 am

Somijas Kreiso partijas jaunatnes organizācija, pie kuras vadīšanas ticis kāds somālietis, pieprasa aizvākt Kārļa Gustava Mannerheima, kurš nosargāja Somijas neatkarību, pieminekli no Helsinku centra: "Ir pienācis laiks zvērību un lielu vīru pielūgšanu pabīdīt malā no ielām."

https://www.alandsnyheter.com/nyheter/vansterforbundet-kraver-att-staty-av-nationalhjalten-mannerheim-tas-bort/

Tags:

9 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]iokaste
Date:June 23rd, 2020 - 09:44 am
(Link)
Bet tas ir tikai loģiski. Viņi kļūst vairāk un viņiem ir kaitinoši svešas kultūras simboli. Baltajiem laiks klusi nomirt un atbrīvot vietu jaunajai rasei.
From:[info]heda
Date:June 23rd, 2020 - 11:08 am
(Link)
Jā, tas ir tikai loģiski. Arī sociķu un citu kreiso no pabalstiem atkarīgā elektorāta imoprtēšanas projekts ir efektīvs tikai īslacīgi, līdz brīdim, kad viņus "pabīdīs malā no ielām", lai dotu vietu islāmistu partijām.
From:[info]formica
Date:June 25th, 2020 - 05:44 pm

kaa parasti

(Link)
From:[info]heda
Date:June 26th, 2020 - 12:12 am

Re: kaa parasti

(Link)
Zviedru melnajos jokos: "Ja mediji Islāma valsts teroristus sauc par IS ceļotājiem, tad arī Breivīku viņiem jāsauc par Ūtojas ceļotāju."
From:[info]chrono
Date:June 23rd, 2020 - 04:30 pm
(Link)
Interesanti kā pēkšņi statujas ir kļuvušas par ienaidnieku nr. 1. Vēl pirms neilga laika tās nevienu vispār neinteresēja un kalpoja vairāk kā dekorācijas un sava laika liecinieki. Bet nav brīnums, ka sarkanajiem nepatīk Kārlis Gustavs, viņš taču cīnījās visu savu dzīvi pret miermīlīgo un sajūsmas vērto Padomju Savienību.
From:[info]heda
Date:June 25th, 2020 - 12:34 pm
(Link)
Šarikoviem pašiem ne par vēsturi, ne statujām nav pat nojausmas, ir kas pasaka priekšā, kas no sarkanajiem nepatīkamā graujams...
From:[info]formica
Date:June 23rd, 2020 - 04:42 pm

they want you gone and everything about you erased

(Link)
From:[info]snark
Date:June 25th, 2020 - 10:02 am
(Link)
Nez vai somālietis tur ir izšķirošs faktors. Nelietība ir vispārcilvēciska parādība.

Tai pat laikā Viskonsinā kreisie nogāzuši un apcūkojuši Hansa Kristiāna Hēga statuju. Hēgs 19. gadsimta vidū vadīja bruņotu grupu, kas cīnījās pret izbēgušo vergu ķērājiem, un vēlāk gāja bojā Pilsoņu karā, cīnoties Ziemeļu pusē.
From:[info]heda
Date:June 25th, 2020 - 12:29 pm
(Link)
Jā, izlasīju tagad visu to tviterstāstu par Hēgu un pieminekli ar ilustrācijām un šarikoviem...
Vakaros pārlasu Buņina "Nolādētās dienas", rakstītas pirms simts gadiem, bet kā ar pirkstu acī arī šodien, no tās pusaudžiem būtu jāmāca vēsturi. Interesanti, ka, neskatoties uz Nobela prēmiju, angliski izdeva tikai 90tajos, latviski nekad.