Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - līdztiesība praksē

Feb. 2nd, 2020 06:31 pm līdztiesība praksē

Sabiedriskā televīzija ar ziņu virsrakstiem, foto un video vēsta par zviedru aktieri, kurš pēc satiksmes negadījuma apsūdzēts par draudiem piekaut un uzsišanu ar dūri pa auto. Savukārt kāds kurš ceturtdien nošāvis savu sievu tiek vien kautrīgi nosaukts par Sollefteo iedzīvotāju, noklusējot, ka viņš ir Irānas pilsonis un Sociāldemokrātu partijas politiķis, par vārda, foto un video publicēšanu, protams, pat nerunājot.
Sievu šaušana laikam neierakstās arī #metoo straumē, kurā vārdu publiskošana bija norma.

Tags:

3 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]starro
Date:February 2nd, 2020 - 09:13 pm
(Link)
Varbūt tāpēc, ka aktieri, popzvaigznes publicitāti izvēlējušies par savu dzīvesveidu, kur profesionālo nevar nošķirt no privātā? Savukārt politiķu privātā dzīve nedrīkst tikt vērtēta apspriežot viņa profesionālo veikumu. Jo par krimināliem nodarījumiem jālemj tiesībsargiem, bet par popzvaigžnu huļigānismu - dzeltenajai presei?
- Tas ir mans minējums.
From:[info]heda
Date:February 2nd, 2020 - 09:44 pm
(Link)
Šis ir tikai viens no daudzajiem līdzīgajiem gadījumiem, pierakstīju šeit tikai tāpēc, ka šoreiz tik uzskatāmi un tikai ar pāris dienu atstarpi. Ja politiķis būtu zviedrs no Zviedrijas demokrātu partijas tas būtu visu meinstrīma mediju pirmajās lapās, un uz šo noziegumu atsauktos vēl gadiem ilgi.
From:[info]heda
Date:February 2nd, 2020 - 09:57 pm
(Link)
Sabiedriskā televīzija te vienmēr ir sludinājusi, ka tās viens no primārajiem uzdevumiem esot uzraudzīt varu un politiķus, bet tas diemžēl jau ilgstoši vairs nav taisnība.