Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - kulturālā bagātība

Dec. 8th, 2019 02:20 pm kulturālā bagātība

Reperis Greekazo no kulturāli bagātinātas priekšpilsētas savos tekstos romantizē vardarbību un narkotikas. TV4 viņu uzaicina uz interviju un par šīm tēmām uzdod jautājumus, bet "labie cilvēki" ir bezgala sašutuši, nē, ne par vardarbības romantizēšanu, bet par "ļaunajiem" žurnālistiem, kuri pārāk daudz uzmanības pievērsuši šim jautājumam, bet pārāk maz "mākslinieka daiļradei".
Un vienlaikus šie paši "labie cilvēki" mēdz lavīties uz ielas otru pusi, kad pretī soļo šādi "mākslinieki" - iznīdēt mietpilsoni sevī nav viegls darbiņš.

Tags:

7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:December 8th, 2019 - 08:58 pm
(Link)
Vajadzētu tur pat līdzās kādu skinhedu pankroka bandu un paskatīies cik konsekventa paliks attieksme.
From:[info]heda
Date:December 8th, 2019 - 10:47 pm
(Link)
Tās subkultūras te vairs gandrīz nav. Bet vispār smieklīgi redzēt apjukumu, jo žurnālisti laicīgi saprata, ka jānicina balti vīrieši un jāglābj falši nabadziņi, bet vēl nebija apguvuši, ar kādu cieņu jāizturas pret bagātināto priekšpilsētu "kultūru". Būs laba mācība, ka modes tendences un vēja rādītāju virzienus nedrīkst izlaist no acīm ne mirkli.
From:[info]dombrava
Date:December 9th, 2019 - 03:26 pm
(Link)
Eminems jau arī vēlāk saprata, ka daudzi viņa otro albumu var uztvert burtiski un jutās atbildīgs, kādu iespaidu tas uz citiem var atstāt (daudz vardarbīgu tekstu un mizogīnijas).
Man arī nepatīk vardadbīgi teksti, bet nu ir tāda vide ar savām problēmām, ko nevar paslaucīt zem deķīša. Man jau šķistu ok, ja skaidrotu, kāpēc tik daudz vardarbības tajā mūzikā. Jo māksla var būt spogulis. Es pēdējā laikā maz klausos repu, tāpēc arī grūti spriest par jaunajām tendencēm.
From:[info]heda
Date:December 9th, 2019 - 10:00 pm
(Link)
Te tā vide tiek mērķtiecīgi importēta un kopta, un viņu ietekmes areāls paplašināts, attiecīgās kultūras rajončikos reāli šauj un spridzina ar katru mēnesi intensīvāk. Tikko bija ziņa par slimnīcu, kura atceļ plānveida operācijas, jo asins rezerves vajadzīgas sašautajiem. Joks tāds, ka žurnālisti nebija sapratuši, ka nu jau arī par vardarbību ne vienmēr drīkst izteikties negatīvi...
From:[info]heda
Date:December 9th, 2019 - 10:07 pm
(Link)
Vēl šajā pašā tēmā - Nigēriešu reperis no Lundas savā "YouTube" kanālā nesen sludināja, ka tādiem kā viņš jāpārņem balto "bitches", nauda un vara, bet baltie cilvēki jānogalina. Policija ilgi tiepās un nepieņēma iesniegumu, jo naidu pret vairākumu nevarot uzskatīt par etniskā naida kurināšanu, un radošā brīvība esot plašs jēdziens.
From:[info]dombrava
Date:December 11th, 2019 - 01:38 pm
(Link)
Tas jau izklausās pēc akla fanātisma, plātīšanās un pārprastas brīvības (arī radošās). Taču vai kāds grib uzņemties atbildību par sekām? Diezgan sāpīga šī neprasme pastāvēt līdzās citiem. Un kā vispār to risināt, lai nebūtu noslāņošanās un izstumto?
From:[info]heda
Date:December 11th, 2019 - 06:21 pm
(Link)
Nevar importēt viduslaikus un noziedzību, bez mazākās jausmas, ko ar to iesākt. Līdz visai nesenai pagātnei šeit valdīja sabiedriskais līgums, ka iedzīvotāji maksā augstus nodokļus un pretī saņem drošību, sociālo nodrošinājumu darba nespējas gadījumos utt. Tagad tas līgums būtībā ir vienpusēji lauzts - zviedriem atstāta nodokļu maksāšanas daļa, bet pretpaklpojumā piedāvā saņemt šaušanu, spridzināšanu, importētus noziedzniekus un rēķinus par to auklēšanu.