Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - spēlēšanās policistos

Oct. 15th, 2019 08:12 am spēlēšanās policistos

Pēc asiņainiem šaušanu un spridzināšanu mēnešiem Malmes policija uzsākusi kampaņu "Beidz šaut!" - policijas priekšnieks izvērtējis visefektīvākos pasākumus un uzrakstījis žēlabainu vēstuli, kura tiekot izdalīta kriminālistu pastkastītēs. Vēstulē rakstīts: "Tagad Malmē ir jauni spēles noteikumi. (..) Mēs neakceptēsim, ka tu vai tie, ar kuriem tu tiecies, lieto šaujamieročus vai rupju vardarbību. Noziegumi un citas nelikumīgas darbības tiks atklātas. (..) Mēs negribam, ka tu mirsti, tiec ievainots vai nokļūsti cietumā."
Agrāk jau te rakstīju par efektīvo probācijas dienestu darbu - http://klab.lv/users/heda/152403.html

Tags:

15 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:October 15th, 2019 - 08:27 pm
(Link)
lol
Kā tev liekas vai ir pietiekams procents zviedru, kuri, ka citu variantu nebūs, būs spējīgi ņemt iniciatīvu savās rokās un prosta vidžilantot sevis pašaizsardzībai. Es domāju, tā kolektīvi, prosta formēt formējumus, ignorējot piderus valsts iestādēs. Ir vēl kaut kādi pašsaglabāšanās instinkti, kas varētu pamosties pie pietiekami liela stresa un bezcerības?
I mean, viņiem taču nav citu cerību. Pat, ja SD pēkšņi iegūdu 50%+, viņi diez vai spētu sašķaidīt jau pamatīgi ieskrējušos lavīnu un viņi NEKAD nedabūs 50%+, kaut vai dēļ balsu skaitītājiem.
From:[info]heda
Date:October 15th, 2019 - 10:52 pm
(Link)
Kāda pašaizsardzība valstī, kurā bagātinošos nabadziņus netiesā par skraidīšanu ar šaujamieročiem, bet sievietes tiesā par piparu gāzes flakonu somiņā (būtu taču šausmīgi, ja ar to nodarītu pāri kādam izvarotājam vai laupītājam).
Varbūt mazākās pilsētās un ciematos, kur sabiedrība saliedētāka, mēģinātu pretoties, tomēr stratēģija bagātināt visas pašvaldības ar piespiedu metodēm tāda ir tieši tāpēc, lai saliedētības nebūtu. Bet gan jau daži drosmīgākie uz brīdi kļūs par mežabrāļiem un pēc tam atkāpsies uz Dāniju vai Norvēģiju ;)
From:[info]iokaste
Date:October 16th, 2019 - 04:00 am
(Link)
iepludināt migrantus, šī metode sevi ir labi sevi parādījusi arī Latvijā, Katalonijā.
From:[info]heda
Date:October 16th, 2019 - 09:48 am
(Link)
Gan toreiz Latvijā, gan tagad šeit ideoloģiskie tēvi ir tie paši - ar "mēs jaunu pasauli tev! celsim" ambīcijām.
From:[info]iokaste
Date:October 16th, 2019 - 06:15 pm
(Link)
bet vai migranti zviedrijā mācās zviedru valodu?
From:[info]heda
Date:October 16th, 2019 - 11:10 pm
(Link)
Tie, kuri ieradušies, lai strādātu, mācās, tie, kuri pēc pabalstiem, ne visai, kaut arī zviedru valodas kursi ir bez maksas un visādi mēģina pierunāt mācīties - nesen viens projekts vilināja potenciālos valodas apguvējus, solot, ka būs jāiemācās tikai viens vārds dienā.
From:[info]hedera
Date:October 17th, 2019 - 07:45 am
(Link)
Kaut kā pesimistiski māc aizdomas, ka visādu vidžilantistu fantāzijās pie "pašaizsardzības" diez, vai notiks tik smalka šķirošana tajos, kas strādā, un tajos, kas noziedznieki. Man šķiet, labākā stratēģija ir kārtības sargiem dabūt savā pusē (nu, normāli integrēt, citiem vārdiem) to imigrantu populācijas daļu, kuri patiešām grib vnk strādāt un dzīvot mierīgu dzīvi, tur ir labāks potenciāls izķert visādus deklasētos elementus un nodrošināt kārtību un mieru.
From:[info]heda
Date:October 17th, 2019 - 09:33 am
(Link)
Sociāldemokrātiem ir izdevīgs no pabalstiem pārtiekošs elektorāts, jo savu tradicionālo elektorātu - darba ņēmējus - ir lielā mērā pazaudējuši.
Esmu jau te rakstījusi par integrētiem persiešiem, kuri reiz mukuši no islāmistu režīma, paši to piedzīvojuši un tāpēc pret notiekošo mēdz protestēt skaļāk nekā zviedri. Viņu protestam pret Irānas islāma republikas ārlietu ministra saldo uzņemšanu atradās vienmēr trūkstošie policijas resursi - https://www.expressen.se/tv/nyheter/polis-anvande-batong-mot-demonstranter/. Labie, pareizie cilvēki viņus nicīgi sauc par `krusttēviem tomiem` utmlīdz. arī iekšpolitikas debatēs.
From:[info]hedera
Date:October 17th, 2019 - 09:39 am
(Link)
Par kādu elektrorātu tu runā? Vai tad Zviedrijā viss notiek citādāk un balstiesības ir arī nepilsoņiem?
From:[info]heda
Date:October 17th, 2019 - 09:49 am
(Link)
Pašvaldību vēlēšanās var balsot katrs pilngadīgais, kurš nodzīvojis Zviedrijā 3 gadus vai vairāk.
Arī iegūt pilsonību ir ļoti vienkārši, iesniegumā gan jāuzrāda ienākumi un to avots, bet iestādes nešķiro, vai ienākumi ir paša radīti vai pabalsti.
From:[info]hedera
Date:October 17th, 2019 - 09:53 am
(Link)
Ā, skaidrs par pašvaldībām.

Par pilsonību tad vēl jautājums - vai Zviedrijas pilsonību iespējams iegūt, nezinot valsts valodu?
From:[info]heda
Date:October 17th, 2019 - 10:20 am
(Link)
Jā, protams. Par valodas, vēstures, sabiedrības un kultūras zināšanu neviens nejautā vispār.
From:[info]hedera
Date:October 17th, 2019 - 10:22 am
(Link)
Tas nenoliedzami man šķiet ļoti dīvaini.
From:[info]heda
Date:October 17th, 2019 - 01:16 pm
(Link)
Ja mērķis ir uz pabalstu adatas uzsēdināta elektorāta radīšana, tad viss ir ļoti loģiski, nekā dīvaina. Pirms vēlēšanām sociķu valdība pat piešķīra papildus resursus, lai veicinātu vēlētāju aktivitāti jauniegūto pilsoņu rajonos.
From:[info]gnidrologs
Date:October 17th, 2019 - 10:30 pm
(Link)
Tas ir genocīds pret vietējiem. Bez pārspīlējuma.