Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi - "Kur palika tēvi?"

Jun. 15th, 2014 10:24 am "Kur palika tēvi?" 6 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]heda
Date:June 15th, 2014 - 01:26 pm
(Link)
Bet kuri stāsti tad tevi ieintereseja, ja tie nebija ģimenes stāsti? Skola daudzās lietās jau ir par vēlu, un tajā ir par maz stāstu un par daudz apstrīdamu "faktu".
(Vai tad sistēmu nerada cilvēki nevis otrādi? :) )
From:[info]ulvs
Date:June 15th, 2014 - 03:11 pm
(Link)
Atklāti sakot, kad es mācījos skolā, man nekas daudz neintersēja. Tikai pēc universitātes manī tika nodibināts cilvēks. Un tad jau emocionāli bija par vēlu interesēties par ģimeni, jo biju paspējis to nogalināt. Mani mazliet sakropļoja un padarīja nejūtīgu dažādi ar skolu (un ģimeni) saistīti aspekti. Tikai pēdējos 5 gados esmu lielā mērā atguvis pats sevi. Tā teikt, smags darbs ar sevi un narkotikām (un meitenēm, un rokenrolu). Un tā arī ļoti haotiskā manierē esmu uzņēmis daudz, daudz informācijas (kaut vai, nezinu, sliktākajā gadījumā attopos 05.00 no rīta pie 30 atvērtiem tabiem no sūda wikipēdijas par random vēstures tēmām; lietas, kas tad paliek galvā, cenšos apstiprināt kvalitatīvākā avotā, ja interesē (parasti interesē lietas par karu un nāvi)).

Jā, sistēmu tās pirmssākumos rada cilvēki. Bet man šķiet, ka tā tālāk noteiktos gadījumos var kļūt tik inerta, ka beigu beigās sistēmu tālāk turpina radīt tikai kaut kādi precedenti un morāli/laikmetīgi novecojusi metodika. Sistēma veido sistēmu, kas veido sistēmu.
Beigu beigās mēs varēsim teikt, ka, jā, visa cēlonis bija nevīžīgs cilvēks vai cilvēks (valsts orgāns) ar sliktām spējām apzināties sevi, savas īpašības (tautu) un to, kas viņam ir nepieciešams ("kvalitatīvāka" izglītības sistēma, piemēram). Tas viss atbild uz jautājumu "vai Latvijā kopš 91' izglītības sistēma ir notikušas kādas krasas pārmaiņas, atskaitot dabisko attālināšanos no visa padomiskā?" Jo pasaule ir ļoti mainījusies pa šo laiku.

Ai, par šo tēmu var tik daudz bezjēdzīgi rakstīt; žēl, ka es nespēju neko likt pretī kā alternatīvu. Kādas cits valsts izglītības sistēmu šoreiz neuzskaitīšu kā piemēru. Tas gan var būt kā ļoti labs piemērs, ja to tiešām pielāgo mums, cilvēkiem, kuri dzīvo Latvijā, nevis Somijā. Tautas īpatnības un tā. Ja to neņem vērā, tad mēs varam arī neņemt vērā, ka vispār eksistē tādi veidojumi kā valstis un tik nozīmīgas vienības kā tauta.

Nevaru savākties šodien un uzrakstīt normālus komentārus. Šis rakstīšanas stils man vienkārši griež acis ārā. Pilnīgi gribas atvainoties, ka kādam tas ir jālasa, heh.