Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

May. 18th, 2019 11:57 am

Vai kāds ir redzējis jauno dokumentālo filmu par Ilmāru Blumbergu? Vai ir vērts skatīties? Komanda tā pati, kas fimēja vājo filmu par Fridrihsonu, tāpēc cerības mazas, bet ja nu tomēr.

Tags:

5 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]nistagms
Date:May 18th, 2019 - 01:27 pm
(Link)
Esmu redzējis, baigi vērts jau nav. Es esmu Blumberga fans, tāpēc man bija interesanti paskatīties uz to, kā uzvedās un ko runāja Blumbergs savos pēdējos dzīves gados, bet es viņu atceros kā vitālu un humoristisku cilvēku, savukārt filmā ir jūtams, ka viņš ir smagi slims, depresīvs un vēzis viņu drīz jau uzvarēs. Filma ir kā diezgan randomi video par viņa pirmsnāves periodu, kuriem vēl depresīvāku noskaņu piedod home video kvalitāte un operatora darbs. Stipri dīvaini ir kadri no dažādām ar Blumbergu saistītām izstāžu atklāšanām. Bet filma nav gara un šo to vērtīgu viņš tur pasaka, piemēram, par savu pēdējo izstādi, var arī noskatīties.
From:[info]heda
Date:May 18th, 2019 - 02:37 pm
(Link)
Paldies! Bažījos - ja būs filmas par Fridrihsonu līmenī, tad galvenā varoņa domu un gara klātbūtnes nebūs vispār, bet ja ir, tad noskatīšos.




From:[info]iokaste
Date:May 18th, 2019 - 04:32 pm
(Link)
par Freibergu filma arī bija so sō, pataisīts par sentimentālu muļķi. žēl skatīties.
From:[info]heda
Date:May 18th, 2019 - 09:38 pm
(Link)
Man filma par Freibergu patika, tur filmas galvenie varoņi nepārprotami bija Mākslinieks un Māksla, nevis filmas komandas "pats pa priekšu grozījos".
From:[info]iokaste
Date:May 18th, 2019 - 10:10 pm
(Link)
Freibergs man bija pasniedzējs un es viņu atceros kā pavisam citu cilvēku. Filmas nedzīvumam par iemeslu varēja būt gan režisora nepiemērotība, gan Freiberga nevēlēšanās iesaistīties.
Iespējams, režisoram jābūt maksimāli līdzīgam filmas subjektam. Viena vecuma, dzimuma, izcelsmes utt.