Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jan. 6th, 2019 04:32 pm 7 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]heda
Date:January 6th, 2019 - 09:07 pm
(Link)
Pie tam tieši EP vērošanai, nevis sabiedrības informēšnai, jo, piem., jūlijā, kad bija balsojums par autortiesību direktīvu un 7.panta iedarbināšanu pret Ungāriju, informācija par to, kā balsojuši EP parlamenta deputāti no Latvijas, tik un tā bija jāmekle citur, ne žurnālistu rakstītajā.
From:[info]gnidrologs
Date:January 6th, 2019 - 09:49 pm
(Link)
Jā, liekas, ka meinstrīm mediji visur Rietumos iet vienu, kopēju ceļu - kļūst par "orgānu". Informācija tie dozēta, sķobīta, noklusēta vai pastiprināta pēc noteikta, vienota vadmotīva. Bez maz vai tā it kā regulāri notiktu kāds centrālās informācijas komitejas brīfings, kur to visu izlemj.

Vēl viens piemērs. Nupat Vācijā ir terorbombēts AfD ("nacistu" partija) ofiss un par to presē vai nu nekas, vai nenozīmīgi iestarpināts starp daudz svarīgāku ziņu, kur ļauni raitwingeri sākuši organizēt kādā pilsētā lokālās kaimiņpatruļas, lai vaktētu bēgļu radīto noziedzības vilni, ar kuru policija netiek galā. To viņi sauc par "draudu', nevis politiskas partijas kantora bumbošanu.
From:[info]heda
Date:January 6th, 2019 - 10:19 pm
(Link)
Zviedrijā jau sen visu "orgānu" revolucionārās sirdsapziņas spicē ausis uz viena veida raidītājiem, par Latviju tā gluži nešķita, bet pēdējā laikā tas mainās. Attiecībā uz maisiem vēl tas apstāklis, ka tajos, kā jau pareizi austā tīklā, ļoti dažādu grupējumu un varas struktūru cilvēki vai sabiedrotie, tāpēc klusēšanā un samiernieciskumā ieinteresēto ļoti daudz.