Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jul. 21st, 2018 10:47 pm

Šonedēļ Zviedrijā plosās desmitiem meža ugunsgrēku, ugunsdzēsēji kopā ar zemessardzi strādā nevainojami, bet ir ļoti nikni uz "labajiem cilvēkiem" politiķiem, kuri allaž gatavi uzturēt pusi pasaules, bet glābšanas dienestiem, izrādās, pamatīgi apcirpuši resursus un pat pievākuši un pārdevuši bruņotajiem spēkiem piedrējušos ūdensbumbas metošos helikopterus.
Daži sevi nicinošie izmanto ugungrēku tēmu, lai izceltos - tiek apgalvots, ka ugunsgrēkos vainojami baltie vīrieši, kuriem rūpot tikai savs dzīvoklis, auto un bifšteks, bet klimata pārmaiņas nerūpot nemaz. Jau agrāk diskutēts arī par to, ka ugundzēsējiem jāņem vērā dzimtes perspektīva un turpmāk būtu vēlams no "brandman" (ugunsgrēka-vīrs) pārdēvēties par "brandhen" (ugunsgrēka-ono).
Tagad palīdzēt dzēst ugunsgrēkus esot ieradušies arī desmitiem dāņu un vairāk kā simts poļu ugunsdzēsēju, visticamāk - pārsvarā gaišas ādaskrāsas vīrieši, bez pareizā priekšstata par pareizo genderperspektīvu, bet pareizajiem cilvēkiem uz to šoreiz būs jāpiever acis, jo, kā vēsta zviedru paruna: "Vajadzībai nav nekādu likumu."

https://www.expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/det-brinner-i-hela-landet-och-jag-vet-vems-fel-det-ar/
https://www.expressen.se/nyheter/polska-brandmannen-hyllas-genom-landet/

3 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]gnidrologs
Date:July 22nd, 2018 - 01:01 am
(Link)
Ja es būtu Zviedrija imperators, tad uzmestu tam ugunsgrēkam pa virsu visus tos miljonus ar diegabikšu sanestajām samazgām no visas pasaules. Gan jau pietiktu lai apdzēstu. Ā, un pašus diegabikšus pa virsu, ugunsdrošības profilaksei.
Man nepatīk tā izteikties, pat šāda veida gadījumi pisses me off to no end. Te ir daži vietēji, kas gan pateiks, nah tev rūp. Ne mana sēta, ne mana druva. PSC. Vāks.
Bet neuztraucies, tālāk ir kur iet. Varu derēt, ka būs vēl lielāki labo cilvēku un diegabikšu sniegumi, lai viņi beidzot sagaidītu mirkli, kad sliktie cilvēki viņiem laidīs zarnas laukā uz publiska ešafota.
Vari noskrīnot šito, ja gribi. Bet nu psc. Kaut kas tāds jau šauj pāri pat pār pasīvās noziedzības apkarošanas tēmu.
From:[info]heda
Date:July 22nd, 2018 - 01:42 am
(Link)
Tik nikns... Nespēšana vairs ļoti dusmoties varbūt ir daļa no pakļaušanās...
Par daļu no meža ugunsgrēkiem ir aizdomas, ka tās ir ļaunprātīgas dedzināšanas, un pilsētu attiecīgajos rajonos, protams, turpina dedzināt auto, tāpēc daļa ugunsdzēsēju resursu vajadzīga arī tur.
From:[info]apokaplis
Date:July 25th, 2018 - 11:35 am
(Link)
Kas tieši tevi šeit ir offpissojis? Tas ka rietumeiropā var atrast tev līdzīgus deģenerātus no otra spektra gala, kuri var atļauties izteikt līdzīgu bullšitu kā tu postē cibā tikai otŗās galējībās? Vai arī tas, ka citur garīgi slimus cilvekus ņem galvā, bet te Latvijā tevi izņirdz un rāda ar pirkstiem?