Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

May. 30th, 2018 06:57 pm

Lietuviešu filma "Emīlija no Brīvības alejas". Filma viduvēja un patētiska, bet caurviju jautājums uzdots meistarīgi - cik liela nozīme brīvības idejas paušanā ir paudēja personībai? Vai nodevēja un gļēvuļa sludinātā brīvība kļūst nevērtīga un nožēlojama? Neliels spoileris - filmas galvenā varone Emīlija kā lielāko dārgumu glabā burtnīcu ar poēmu brīvībai, kuru atradusi pie sava nošautā tēva, līdz uzzina, ka poēmu sarakstījis nevis tēvs, bet viņa nodevējs un slepkava.
Varbūt mazie bērniņi krustcelēs un kangar-tu-pats-esi-varonis-tautai ir tiešām vispatiesākā vēlēšanās nomazgāties, kuru tīrajiem nesaprast?

Tags:

3 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]tagad
Date:May 31st, 2018 - 02:23 pm
(Link)
šis ir mazliet offtopiks - nav par nodevību vai ko tml, bet reizēm, kad cibā ielieku kādu citātu vai dzejoli, man negribas likt klāt autoru - ja tas ir plaši pazīstams (ja ne, tad tam nav nozīmes), jo šķiet, ka dažkārt cilvēki izlasot slaveno vārdu uzreiz ietekmējas un tieši šī vārda ietekmē vairāk piesliecas vai noraida tekstā pausto.
From:[info]heda
Date:May 31st, 2018 - 05:32 pm
(Link)
Kā tu uzminēji? ;) Es šaubījos, vai citātam, kuru tev iepostēju minēt autori, tieši lai neietekmētos no vārda.
Bieži gan notiek arī pretējais - klasiķu vārdiem nevērīgi pārbrauc pāri, neticot, ka viņi rakstījuši par tik ļoti aktuālām tēmām.
From:[info]tagad
Date:May 31st, 2018 - 06:08 pm
(Link)
kā koks ar diviem galiem - no vienas puses nav svarīgi, kurš to ir teicis, jo galvenais ir doma; no otras - tas ir ļoti svarīgi, jo to zinot domai tiek iedota papildus dimensija un tā tiek ielikta dziļākā, jēgpilnākā kontekstā