Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

Jan. 1st, 2018 12:31 pm 26 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]ctulhu
Date:January 2nd, 2018 - 12:49 pm
(Link)
Paskaidroju vēlreiz:

atbilde uz jautājumu par reliģiju spektru - nē tās nevar sarindot kaitīgākās un mazāk kaitīgās, katrai no tām ir fundamentalisma gals.
From:[info]decembris
Date:January 2nd, 2018 - 12:57 pm
(Link)
Jā, džainistu fundamentālists pavisam noteikti ir tikpat traks kā islāma fundamentālists, bet kā tu domā - kurš no abiem varētu radīt lielākus riskus apkārtējai sabiedrībai?

Citiem vārdiem - fundamentālisms ir problēma, bet katrai reliģijai ir atšķirīgi fundamenti, tāpēc arī katras reliģijas fundamentālisms izpaudīsies atšķirīgos veidos.
From:[info]ctulhu
Date:January 2nd, 2018 - 01:47 pm
(Link)
džainistu fundamentālists noteicošā pozīcijā var novest piemēram pie epidēmijas - jo žurkas un odus iznīcināt nedrīkst.

/tāpēc arī katras reliģijas fundamentālisms izpaudīsies atšķirīgos veidos./

taisnība, atšķirīgos, bet tie visi ir bīstami, katrs citādi.

From:[info]decembris
Date:January 2nd, 2018 - 01:57 pm
(Link)
Mhm, un ja kaut kas ir bīstams atšķirīgos veidos, tieši kāpēc to nevarētu sarindot skalā bīstamāks —> mazāk bīstams. Nav neviena iemesla, kāpēc to nevar darīt. Piemēram, tevis tēlotā situācija par epidēmiju - ir kaut kāda varbūtība, cik liela iespēja, ka džainistu fundamentālisti izraisīs epidēmiju. Atkarībā no tā, cik šī varbūtība ir liela, arī palielinās vai samazinās džainisma bīstamība. Un galu galā tieši tāpat reliģijas var salīdzināt savstarpēji pēc dažādiem kritērijiem - ne tikai pateikt, ka tās ir atšķirīgas un viss.
From:[info]gnidrologs
Date:January 2nd, 2018 - 02:47 pm
(Link)
Ktulaham nereti paticis pieminēt Bajesa teorēmu, kad noderīgi, lai pamatotu nepierādāmas propozīcijas. Šeit ir klasisks gadījums, kurā tā elementāri pieliktu punktu sarunai, bet šobrīd viņam labpaticies par to piemirst.:)