October 30th, 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:03 pm - airbnb going SJW
Varam velkomēt jaunos Airbnb lietošanas noteikumus, kas stāsies spēkā no 1.novembra.
Kā biežai servisa ņēmējai, man nav pretenziju. Bet pakalpojuma sniedzējiem jeb host'iem, izskatās, ka nāksies pieņemt apstākļus, kuros
in every circumstance judgment or bias is wrong. No praktiskā viedokļa - nevarēs tā vienkārši, sajūtu vadītam, atteikt savu dzīvoklīti, piemēram, jaunam, bārdainam musulmanim, vai bariņam white trash looking britu vecpuišu. Tiesības izlemt, kas varēs nakšņot un uzdzīvot Tavā miteklī, būs ierobežotas (man gan interesē, kā tas darbosies no tehniskā viedokļa). 

Kopumā izskatās, ka Airbnb cīnīsies ar diskrimināciju un aizspriedumiem, liekot lietā indivīda izvēles tiesību diskrimināciju. Vai nav jauki? Akls princips pāri visam. 

Palikšu pie kāda viedokļa
I think people who are welcoming others into their home should have total freedom to pick and choose their guests, even if they do so from bias. In fact, if a potential Airbnb host doesn’t want me in his house because I am a white Christian, I don’t want to be in the house of a person like that anyway. If an Airbnb host only wants to make her property open to women, or LGBTs, or Muslims, or any other designation, I believe Airbnb should grant them that right out of respect to their sovereignty over their home.


(6 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:October 30th, 2016 - 04:12 pm
(Link)
Es šī iemesla dēļ domāju atteikties no servisa izmantošanas arī kā viesis. Gan jau ir alternatīvas un ja nav niša jau tukša nepaliks. Nai 1. nov. dzeš manu profilu naren un beidz mani spamot.
[User Picture]
From:[info]half_slavic
Date:October 30th, 2016 - 05:53 pm
(Link)
man dalās domas. serviss daudzkārt ir noderīgs un izdevīgs (ne tikai no izdevumu puses), bet pielāgot savu domāšanu šim marasmam es arī nevēlos. Atliek tēlot, tēlot, ka piekrītu, bet realitātē ignorēt.
Nespēju iedomāties, ka piemēram WALMART paziņo kko līdzīgu, pieprasot 0% judgement par viņu darbiniekiem (kas var būt un var nebūt balstīts aizspriedumos), pretējā gadījumā tiec izmests no veikala.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:October 30th, 2016 - 06:23 pm
(Link)
Nav jau šie SJW kapitālisti tik nelokāmi. Vācu sadzīves preču veikalu tīkls PL izdod bezmaksas mājsaimnieču žurnālu, kur 2/3 ir viņu andelēto smāķu reklāmas, bet 1/3 dzīcesstila padomi no vietējiem celebrīnumiem. Oktobra numurā te viena tā progresīvi paizrunājās par daudzbērnu ģimenēm, sandumpojās pāris katoļu organizācijas un sāka feisītī aicināt - davaj, nepērkam pie viņiem pamperus'n'shhit. Un zini, tas nostrādāja. Visu oktobra laidienu aizvāca no veikaliem un palaida makulutūrā. Būšu pārsteigta, ja ar šo feļetona autori sadarbība tiks turpināta novembra numurā.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:October 30th, 2016 - 05:57 pm
(Link)
Vispirms iemetu spamlistē, pēc tam izdzēsu kontu. Interesanti, cik tālu šis aizies - varbūt arī Maximā būs jāparaksta kāda petīcija, pirms atļaus iepirkties? Es tad iepirkšos pēdējā mazbodītē, kur neko neliks parakstīt.
[User Picture]
From:[info]half_slavic
Date:October 30th, 2016 - 06:08 pm
(Link)
es par to pašu :) iedomājies jauno pasaules kārtību, kur katrs nozīmīgais pakalpojuma sniedzējs/tirgotājs tev liek piekrist vērtībām, ideoloģijai.
Piem, iztēlojos jaunu iOS update: "If you want to use this iPhone, please confirm that you are against discrimination of minorities, otherwise your device will be deactivated"
[User Picture]
From:[info]heda
Date:October 30th, 2016 - 06:15 pm
(Link)
sms vietā būs ar roku rakstītas vēstules, kuras kāds atplēsīs, izlasīs un tad uzspiedīs zīmogu, ka atļauts sūtīt tālāk (intresanti, kādā valodā tas zīmogs būs)
(Reply to this) (Parent)
Outrage Journal - airbnb going SJW

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info


> Go to Top
Sviesta Ciba