zelts un melnie - Lielais ķēriens [entries|archive|friends|userinfo]
gribēju jaunu/gribēju aunu, gribēju juaņu, Juhanu

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Lielais ķēriens [Nov. 30th, 2016|05:39 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nekad vairs neslēgšu ričuku pie dzeltenās baznīcas.
Viendien pieslēdzu, iegāju, iededzināju svecīti par pēdējiem santīmiem līdz kuram tur datumam, atstājot kādus 20 vai 30 centus un vēl vienu eiriku makā. Gāju atpakaļ. Pie ričuka blakus - lūdzējtantiņa, u,n par cik bija tas īstais garastāvoklis, nodomāju, moš iemest tos centiņus, blakus tomēr pastāvējusi, netieši kaut kā pieskatījusi. Un tad tā lūdzējtantiņa sāk, "oo, kakoj krutoj velosiped vam! Eta firma napisana, da?" Es saku, ka tā nav firma napisana, ka tā ir vienkārši uzlīmīte, firma citur uzrakstīta. "Nu kruta, malaģec, ģevočka, što takuju dastaļi!" un plati smaida. Pirms tam maks bijis jau iespiests rokās, bet pēkšņi tā neērti, nepatīkami, domāju par tiem centiem un skatos uz to seju, kas pēta manu krutoj velosiped, kuru pati neesmu dabūjusi, bet kuru tētis, kurš pašlaik arī tukšā, nopircis, lai es nenosistos uz sava dranduļeta un varētu braukt. Ātri iemetu centus, skābi pasmaidīju, pēc iespējas ātrāk atķēdēju riteni no saslēgas, kas arī nav mana, lai tikai kāpjot virsū, lai mītos nafig prom, ar acs kaktiņu pamanītu, kā tantuks blenž uz savu nevērtīgo divdesmit centu monētu plastmasas krūzītē.
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:December 6th, 2016 - 10:29 pm
(Link)
fyi, vismaz daži no baznīcu ubagiem strādā priekš, hmmm, vai latviešu valodā tam ir piemērotāks vārds kā "suteners"?, un vismaz daži no tiem, kas strādā priekš sevis, mēdz uz patversmi vakarā braukt ar taksi; viņu dienas ienākumi ir, iespējams, lielāki par tavējiem.
From:(Anonymous)
Date:December 6th, 2016 - 10:30 pm
(Link)
varbūt arī tāpēc tantuks tā blenza uz to monētu, ka tik sīkas monētas gadās reti.
[User Picture]
From:[info]gribejuaunu
Date:December 6th, 2016 - 10:35 pm
(Link)
Tas, ka tie lūdzēji dienā saņem daudz, ir ļoti dzirdēts. Bet, nu, jā, interesanti, saņemt tādas summas dienā, ka var aizbraukt kaut kur ar mašīnu, bet uz patversmi. Es biju maza, tāpēc patiesību vairs neuzzināt, un tas skan tik supermegabaumīgi, bet uz Dzirnavu ielas viens tantuks vienmēr pārdeva pildspalvas un kabatlakatiņus par 10 santīmiem, un ka viņai dēls to liekot darīt, pati dzīvo lielā centra rajona dzīvoklī turpat netālu. Bet vismaz viņa lika tos desmit santīmus un viss. Nekādu baltu acu, ka dod tādas kapeiciņas.
Neesmu nekad domājusi, cik tad tiešām cilvēki met iekšā tajās krūzītēs.
[User Picture]
From:[info]gribejuaunu
Date:December 6th, 2016 - 10:37 pm
(Link)
Ā, nu re, tad es laikam aprakstīju to "sutenera" situāciju, pārlasot vēlreiz Tavu komentāru un saprotot ideju. Un kas tad liek pakļauties? Pa galvu dod, ja nenes dālderus vakarā, vai ir reāli kaut kas, ar ko draudēt?