Ziņas no rōzā poniju un vienradžu pasaules -

About  

Previous Entry Jan. 14th, 2013 @ 08:40 pm Next Entry
(iepēdo)
From:[info]grao
Date: January 14th, 2013 - 11:12 pm
(Link)
Forši, palasīšu par to wakefield.

Pasaules naba grao jaunkundze agrā bērnība bija trakots vārgulis, vēl nesen nācās ģimārstam teju taisnoties, kāpēc man visas difterijas potes kas līdz pusotram gadam bija jāizpotē iestiepās līdz trim gadiem.

Bet vispār katra difterijas pote manī rada pārdomas, vai tiešām garantētas ciešanas nedēļas garumā ir tā vērtas: kārtīgi paaugstināta temperatūra pirmajā dienā, nelietojama roka četras dienas un dīvains vārgulīgums nedēļu ir parasts scenārijs.

Katrā ziņā pagaidu spriedums ir, ka šis jautājums (ko un kad potēt nevis potēt visu pēc kārtas vai nepotēt vispār) ir jāapsver attiecībā uz konkrēto bērnu. Lasīšu vēl.
[User Picture Icon]
From:[info]gorgona
Date: January 14th, 2013 - 11:19 pm
(Link)
nu pieeja, man domāt, ir pareizā - ka jautājums ir nevis VAI, bet KO un KAD. it kā jau visa plāna pabīdīšana par pusgadu gadu nekādu lielo ļaunumu parasti nenodara. un laikam ejot tās nedēļu ilgās pēcpotes vārguļošanas paliekot mazāk vārgulīgas. bet vispār tas esot normāli. nu vārgulis kādu laiku pēc potes.
ā, vo. vienīgais, ko es esmu secinājusi, bez kā jau nu gan pilnīgi jebkurš var iztikt, ir - gripas pote :) tas gan ir kaut kas, kas ir pilnīgi lieks. vēl daudzi apgalvo, ka tbc pote neesot vajadzīga, bet es tikai šūpoju galvu un atceros, kā vēl tiktikko noskatījos, kā tuvs cilvēks gadu ar pavisam īstu un pavisam nopietnu tbc cīnījās.
(iepēdo)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba