07 Oktobris 2010 @ 15:51
Movies: Eat, Pray, Love.  


Sākuma es izlasīju grāmatu. Pirms pāris nedēļām draudzene iedeva man to rakās ar vārdiem "Izlasi šo. Tas ir tieši tas, kas tev šobrīd vajadzīgs". Un viņai kā vienmēr bija taisnība. Galvenās varones problēmas un emocionālais stāvoklis filmas sākumā lielā mērā korelēja ar mānām tā brīža situāciju dzīvē. Izlasīju, patika. Krieviski ir tāds lielisks vārds "жизнеутверждающая", kuram es nekādi nevaru atrast analogu. Šī grāmata ir tieši tāda, ļoti жизнеутверждающая.



Aizvakar noskatījos filmu. Ko nu salīdzināt, protams, grāmata ir labāka. Bet arī filma nebūt nav no kategorijas "noskaties-un-aizmirsti". Lasot grāmatu, kaut kā ar grūtībām varēju iedomāties Džūliju Robertsu galvenajā lomā. Taču noskatījos filmu un sapratu, ka tieši viņa un neviens cits vislabāk atbilst šai lomai. Nosacīti filmu var sadalīt trijās daļās "Itālija", "Indija", "Bali". Garšīgākie skati pirmajā daļā, garīga miera un iekšēja līdzsvara meklējumi otrajā un mīlestība trešajā. Neskatoties uz filmas dramatiskumu (vientulība, tukšums, vienaldzība...) kopīgais iespaids pēc noskatīšanās ir patīkams un viegls. Protams, var apgalvot, ka tas ir "stipri idealizēts jaukās sievietes (Džūlijas Ribertsas) sevis atklāšanas ceļojums ar smukām dekorācijām un diezgan seklu austrumu garīguma uztveri" (Kirk Honeycutt). Jā, varbūt, whatever. Tomēr es uzskatu, ka ne jau nepamatoti gan filma, gan grāmata ieguva tik plašu popularitāti. Ja tā spēj izklaidēt un atstāt patīkamu iespaidu - tā ir laba. Ja tā spēj uzrunāt un iedvesmot kādu pārmaiņām dzīvē - tā ir lieliska.


Tags:
 
 
I feel: peaceful
I hear: Walter Wanderley - Cried, Cried (Chorou, Chorou)
 
 
( Post a new comment )
A mess in a dress![info]esmansev on 7. Oktobris 2010 - 18:51
Ja tā spēj uzrunāt un iedvesmot kādu pārmaiņām dzīvē - tā ir lieliska.
Tieši tā. Ir cilvēki, kas pat no izcilākās grāmatas nespēs neko paņemt! Cilvēkam ir arī jāgrib mācīties.


Šo filmu jau kādu brīdi (labi, kopš brīža par to uzzināju :) ) gribu noskatīties un arī grāmatā ir iekļauta sarakstā :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 7. Oktobris 2010 - 23:43
Re: Ja tā spēj uzrunāt un iedvesmot kādu pārmaiņām dzīvē - tā ir lieliska.
:) noteikti noskaties, man liekas Tev patiks ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]aphoni on 7. Oktobris 2010 - 20:01
Tikko no kinoteātra!!! Filma nebija uz 10, taču diezgan tuvu tam, tāda sieviešfilma, man patīk ceļojumi, tādēļ arī paķēra :)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: Audrey[info]gossip_girl on 7. Oktobris 2010 - 23:44
es tai ieliktu labu "8" un varbūt pat kādreiz noskatīšos atkal :) atmosfēra filmā forša. Man pat uz Itāliju sagribējās, lai gan agrāk pat prātā nebija uz turieni doties
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)