16 Februāris 2010 @ 21:50
A is for avocado  

Man trūkst vārdu, lai aprkastītu savu mīlestību pret šo zaļo auglīti! :) Avokado ir viens no tiem produktiem, kuriem vienmēr jābūt manā ledusskapī. Mīkstu avokado meklējumos es varu apstaigāt vairākus veikalus. Man garšo avokado salātos, mērcēs un zupās. Īpaši labi avokado garšo ar garnelēm vai mocarellu. Turklāt avokado ir ļoti veselīgs - tas aizstāj gaļu, kuru es neēdu. Es bieži apēdu vakariņās tikai vienu lielu mīkstu avokado pusīti %)

Daži interesanti fakti par avokado:

  • Avokado ir bagātīgs ar vērtīgām taukskābēm, tā regulāra lietošana uzturā palīdz normalizēt holesterīna līmeni asinīs, ir noderīga sirds un asinsvadu slimību profilaksei.
  • Gatavam avokado miziņa ir blīvāka, tā vairs nav tik spoža kā negatavam.
  • Avokado dzimtene ir Meksika un Centrālamerika. Eiropā tas tika ievests 16. gadsimta sākumā.
  • Kaloriju daudzums avokado ir atkarīgs no šķirnas. 100g avokado mīkstuma var saturēt 120-250 kcal.
  • Avokado masku, kas pagatavota no viena avokado mīkstuma, sakuļot to ar olas dzeltenumu, 2. tējk. olīveļļas un dažiem pilieniem citrona sulas, izmanto jūtīgas un nogurušas sejas ādas uzlabošanai.
  • Avokado auglis var svert līdz pat 1,8 kg! %))
  • Ilgu laiku avokado tika uzskatīts par riekstu.
  • Daudzi to sauc par dārzeni, kas nav pilnīgi nepareizi. Avokādo ķīmiskais sastāvs vairāk atbilst dārzenim, nekā auglim.
  • No avokado gatavo salātus, zupas, maizītes, mērces, pastas, kokteiļus un pat saldējumu.

Tas skanēs dīvaini, bet, manuprāt, avokado ir skaistākais no visiem augļiem. Tam ir patīkama zaļa krāsa, liels un gluds kauliņš pa vidu un maigs, sviestam līdzīgs mīkstums. <3

Tags:
 
 
I feel: avocado
I hear: Beyonce - Broken Hearted Girl
 
 
( Post a new comment )
Lii: grāmata[info]blondais_terors on 17. Februāris 2010 - 11:24
man derēs receptes bez bildes :)
es esmu ļoti iemīļojusi avakado + citronu sula + garneles. es zinu ka ir kas liek šim vēl klāt majonēzi, bet tas man liekas pārāk trekni.
un vēl brīnišķigi ir avakado uzsmērēts uz svaigas baltmaizes, apkaisīts ar citronpipariem.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
gossip_girl: pearl[info]gossip_girl on 17. Februāris 2010 - 11:29
ok,tad vakarā uzrakstīšu pāris receptes speciāli tev :)
ar garnelēm es ēdu bez majonēzes. es neēdu nekādus salātus ar mojonēzi
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Lii[info]blondais_terors on 17. Februāris 2010 - 12:54
sehr gut, mājās tieši stāv avakado :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)