Vientuļais stepes vilks - D-pils. [entries|archive|friends|userinfo]
Dieva nāve

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

D-pils. [29. Sep 2014|17:35]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nedēļas nogalē aizkrāsoju kaunpilnu balto plankumu tēvzemes apceļošanā, biju otrajā lielākajā pilsētā Latvijā (nečītošu, ir tā ja?) Daugavpilī. Vismaz apzinīgajā vecumā šķiet tur nebiju nonācis. Ar etnisko īpatnību man nebija pārsteigumu, kā vidzemnieks zinu gan Sedu, gan Lodi (Liepa), bet pacīnoties ar dīvaino satiksmi un nokļūstos pie Vienības nama un reizē teātra, bibliotēkas utt. durvīm, redzot uzrakstu "Latviešu nams", tomēr paspruka - redz, nams jau ir un beidzot latvieši atbrauca!:) Vispār tur centra kvartālā mums viss sanāca ļoti ērti un tuvu, pāri ielai ap stūri visi veikali un ēdnīcas, tāpat kā hotelis Latgola. Pirmais, paēdām ēdnīcā ar nosaukumu, ja atmiņa neviļ, Dīvainā Pasaule, vai kas tamlīdzīgs. ļoti ok komplekss ar kompotu 3 naudiņas. [info]f_g Tevis ieteikto Artilērijas pagrabam nejauši uzskrēju otrā dienā virsū, bet tas izrādās specifisks folkklubs, kurš atveras vakarā un uzstājas Liepājas šlāgeris, bet zinies, mums viesizrādēs vakarā jāstrādā, tā kā...

Viesnīca ļoti laba, vismaz biznesa numuriņi, zviedru galds augštāvā lika blenzt panorāmā veselu stundu un protams ēst makteni. Daži gan iečīkstējās, ka varēja būt plašāka ēdienu izvēle, bet manuprāt bija gana laba un kas svarīgi - garšīgi.

Otrā dienā ar vecumvecu tramvaju par godīga eiro ieviesēja cenu (0,43) aizdevāmies obligātajā cietokšņa apmeklējumā, turpat Rotko, gan plēš naudas par katru aplūkojamu kvadrātu, kas sazonēts. Laiciņš jauks, pilsēta pat patika.

Nobeigumā par to etnisko pusi. Krogos, veikalos pēc noklusējuma uzrunā valsts valodā, nekādu problēmu. Divu dienu laikā neredzēju nevienu, patiešām nevienu Georga lenti vai kaimiņzemes karogu automašīnā. Lūk, Daugavpils.:)
Linkvajag?

Comments:
[User Picture]
From:[info]f_g
Date:29. Septembris 2014 - 22:27
(Link)
:-) Pagrabos tiešām jāskatās, kāda vakara programma tiek piedāvāta. :-)
Bet vispār.. Forša tā pilsēta ir! :-)
[User Picture]
From:[info]nez_kas
Date:1. Oktobris 2014 - 09:57
(Link)
Esmu bijusi tur 2 reizes- kaut kad skolas laikos ekskursijā, un pirms gada.
Man joprojām bail no tās pilsētas.. :)
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:3. Oktobris 2014 - 10:54
(Link)
Bail no pilsētas?:D Tu esi valdzinoša hehe
[User Picture]
From:[info]zivs
Date:22. Oktobris 2014 - 18:30
(Link)
Deviņdesmitajos tur biju. No mašīnas tā arī nebija vēlme izkāpt. Pagaidīju kamēr čoms ieskries nokārtos štelles un braucām tālāk.