making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[6. Dec 2015|19:18]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:8. Decembris 2015 - 15:25
(Link)
''Austrumeiropieši stāv visai tālu no civilizācijas pēc definīcijas, tāpēc to melnbaltā pasaules aina un jebkura cūciskuma attaisnošana ar vēsturisko sāpi ''

Ja šobrīd būtu kaut kāda revolūcija vai pilsoņu karš, bez šaubīšanās tev raidītu lodi pierē (tiesa, žēl ložu - labāk ar kuvaldu).

Smieklīgi, ka piemini ''melnbaltu vēstures uztveri'', ņemot vērā, ka tieši tava tipa ideologi ir uztaisījuši grandiozu vēstures revīziju, saskaņā, ar kuru ''pie visa vainīgi mežonīgie Eiropieši''.

Tas jau nekas, ka gandrīz jebkurā zemē, kuru iekaroja grieķi/romieši/vēlākie eiropieši valdīja sadrumstalotība un nepārtraukti kari, slaktiņi starp vietējiem klaniem. Tas jau nekas, ka adsteki ēda cilvēkus un taisīja ikdienišķas cilvēku upurēšanas. etc etc. Bet nē, vis ļaunākie ir javropieši, ias pakļāva zem sevis mežoņu tautas, kas pakļāvības režīmā attīstīja kaut kādu daudz nemaz sakarīgu civilizāciju, bet kā pakļāvība pazuda tā aizgāja atpakaļ pie saviem mežoņu tikumiem.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:8. Decembris 2015 - 22:48
(Link)
Tu, šķiet, indulgenci ar kādu jauc.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:8. Decembris 2015 - 23:12
(Link)
Tad kā jāsaprot frāze: ''Austrumeiropieši stāv visai tālu no civilizācijas pēc definīcijas''? Obv. teikta kontekstā ar eebul nazi poļiem vai ungāriem, kas nevēlas savu valsti pārsērst par caurstaigājamo pagalmu un atļaujās rādīt vidējo pirkstu ES šizofrēniķiem?