making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[22. Feb 2014|16:48]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:22. Februāris 2014 - 23:00
(Link)
Iespējams, šādi megaprojekti ir forši. Bet iespējams arī, ka šajā zinātnes nozarē vairumu rezultātu dos mazās pētniecības grupas. Galu galā, smadzenes nav nekāds LHC, tās izpētei ir pieejamas visur :)

Neirozinātne jau var ne tikai palīdzēt izgudrot zāles, bet arī pateikt par to, kāda vide ir vajadzīga. Piemēram, tas, kā tieši attīstās bērna smadzenes, kāpēc ir noteikti kritiskie periodi valodas apgūšanai... Kādi apstākļi veicina šizofrēnijas draudus vēlāk? Debatējami, bet arī - homoseksualitāte u.c. nestandarta preferences. Ja vecāki varētu to saviem bērniem novērst, domāju, ka vairums tā arī darītu.
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:22. Februāris 2014 - 23:32
(Link)
Nu, vismaz paskatoties uz finansējumu, megaprojekti šķiet visnotaļ forši. HBP arī darbosies kā umbrella projekts un tiek iesaistītas mazākas un lielākas pētniecības grupas no visas Eiropas. Ņemot vērā datu apjomu, kas tiks asptrādāts, iespējams, ka jebkurš, kas kaut ko relevantu publicējis, var uzskatīt to par zināmu ieguldījumu ;)

Jā, neirozinātne daudz ko palīdz saprast par vidi, bet tāpat vides izpēte informē neirozinātni. Turklāt, lai veidotu cilvēkam draudzīgu vidi, ir nepieciešama politika, lai veidotu politiku, ir nepieciešama antropoloģija utt.