making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

19. Jun 2013|12:02

mindbound
Programmas kodu var ļoti konkrētā veidā apskatīt kā ekvivalentu tās datiem (un otrādi). The code is the math is the data, and there is no relevant separation between the reasoning and the execution, no meaningful difference between the language of mathematics and the language of computing. But I digress.

Kas attiecas uz meteoroloģiskajām simulācijām, tad to pamatā esošie vienādojumi arī praktiskā, aptuvenā, ne-kvantu līmenī ir visai vienkārši. Meteosimulācijas par gigantisku skaitļošanas darbu padara to gigantiskais apjoms un underlying matemātikas perturbatīvā iedaba (kā visās kompleksās sistēmās), taču uzrakstīt pseidokodu ciklona veidošanās procesam ir daudz vienkāršāks uzdevums, nekā uzrakstīt to pašu, teiksim, smadzenēs notiekošai izvēlei starp trim dažādiem virzieniem.

Savukārt, ja mēs saskaņā ar Tavu ieteikumu pārslēdzamies uz piemēru, kur ir spēkā vāji saprātīgi aģenti, tad atklājam, ka tas ir redundants - šie `mazie velniņi` (pie nosacījuma, ka nepieminam ontoloģiski fundamentālas mentālas īpašības, kas citādi atvērtu nākamo milzīgo pieprasījumu pēc skaidrojuma) ne ar ko neatšķiras no reālām entitātēm - molekulām, atomiem u.c.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..