making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

10. Dec 2012|21:38

gnidrologs
''fizikālā realitāte, to the best of our knowledge, ir burtiski viss, kas eksistē''
'
Ceru, ka iekš ''our'' tu neietilpini visu cilvēci, bet vien savu ierobežoto kliķi. Jo, to ''our knowledge'', lietas, kas ir 'intangible' ir tieši tās, kas definē cilvēku kā tādu. Banānu kratīšanas jauda to nekādi neatspoguļo, jo tā var piemist arī pietiekami advancētam pērtiķim.

Un te ne mēs atkal nonākam pie tā, ka tev neeksistē nekas, kas ir pārāks pār primitīviem dubļiem. Vai tiešām tas ir viss, ko tava smadzenīte spēj komprehendēt?

''es īsti neredzu, kādā veidā tas būtu ierobežojums''

Tādā, kas cilvēks un ar to saistītā kultūra ir krietni sarežģītāka par primitīvu cenšanis radīt jaunus darbarīkus, ar ko radīt efektīvākus veidus kā producēt jaunus darbarīkus, ar ko.. etc.etc. ad infinitum. Beisiklī - advancet mērkaķis, bet ne vairāk kā mērkaķis.


''Kas attiecas uz pārējo, tad Tavs pēdējais formulējums stipri atšķiras no sākotnējā "zinātne tikai piegādā produktus patēriņam", which is, of course, BS''

Ok, ko VĒL piegādā zinātne? Bet galvenais - kā zinātne spēj aizvietot visu pārējo? Tb, to kas stāv ārpus tehnoloģijām un faktoīdiem. Ko tu piedāvā cilvēcei mākslas, filosofijas un reliģijas vietā? Es taču ceru, ka neiedomājies zinātni spējam aizvietot pilnīgi visu Tb, ar pērtiķa banāniem aizbarot visu cilvēku mūļus tā, ka tie par abstraktiem konceptiem pārstās interesēties kā tādiem.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..