making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

24. Maijs 2012|00:19

mindbound
Pirmkārt, Lielā sprādziena teorija dod pat ļoti konkrētas prognozes, liela daļa no kurām (kosmiskais starojuma fons mikroviļņu diapazonā, Visuma izplešanās, leptonu/barionu daudzuma attiecība u.c.) ir tikušas novērojumos apstiprinātas ar precizitāti zem eksperimentālās kļūdas robežas. Tiesa gan, tiešā veidā to, protams, nav iespējams atkārtot, taču ir iespējams gan pētīt Lielā sprādziena pēdas šībrīža Visumā un salīdzināt teoriju ar tām, gan arī pētīt matērijas izturēšanos mazāka mēroga ultraaugstu enerģiju notikumos laboratorijas apstākļos.

Otrkārt, Lielā sprādziena teorija ir pilnībā konsistenta ar visu pārējo fizikas, astrofizikas un kosmoloģijas zināšanu kopumu. No kurienes Tu dabū pretējo?

Treškārt, no kurienes Tu dabū, ka Lielā sprādziena teorijai ir "nekāds skaidrojošais spēks"? No, srsly, I massively WTF'd over this one.

Ceturtkārt, kādēļ mazs priors? Faktiski visa pieejamā evidence norāda uz Visuma rašanos (vai atkārtošanos, jo lielākā daļa pagaidām pieejamo datu neļauj adekvāti atšķirt vienreizēja Lielā sprādziena notikumu no cikliski saraujošamies un izpletošamies Visuma) augstas enerģijas notikumā, kura zināmais profils apstiprina esošo teorētisko materiālu.
saite Read Comments

Reply:
No:
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..