making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[19. Jul 2021|10:19]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Saistībā ar cibiņu vēlmi nodarboties ar piespiedu politisko pāraudzināšanu. Šis man atkal liekas gadījums, kur sociālo tīklu realitāte ir atrauta no dzīves ārpus tiem. Patiesībā tādiem pāraudzinātājiem rokas ir īsas un skaļu tekstu nozīme ir vairāk sociālā signalizēšana nekā aicinājumi uz reālu darbību.

Bet ja nu tomēr, te mana recepte, kā nodrošināt savu uzskatu brīvību.

1. Eksistējošā "sistēma" un tiesiskais freimvorks neļauj nevienam organizēt piespiedu pāraudzināšanas vai raganu medības (to vēsturiskajā nozīmē, nevis pārnestajā nozīmē). Tā sakarā ir svarīgi aizstāvēt pašreizējo sistēmu no ekstrēmām, nepamatotām izmaiņām, un censties palielināt tās stabilitāti. Tāpēc esmu konservatīvais, Čestertona žoga nozīmē, nevis tāpēc, ka esošā sistēma būtu lieliska.

2. Profesija, profesionālie un citi tīkli, kas atļauj zināmu uzskatu brīvību. Šķiet, ka nevienam no nosauktajiem pāraudzināmajiem nav darbs, no kura varētu izmest pēc anonīmas sūdzības par "sliktu uzvešanos". Protams, šāda opcija nav pieejama visiem, bet ja esi gatavs paust nepopulārus uzskatus, tad vajag arī par tiem atbildēt, un viens no šiem veidiem ir izvēlēties tādu darbības jomu, kura nekonfliktēs ar personīgo brīvību.

3. Fuck you money. Šo daudzi negrib pieņemt, bet patiesība ir tāda, ka bez zināmas finansiālās neatkarības brīvība nav iespējama.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:21. Jūlijs 2021 - 15:12
(Link)
Haha, tad jau es arī esmu konservatīvs.

Trešais punkts ļoti labs. Ir maz lietas, ko es nožēloju, bet šī ir viena - ka nesāku agrāk atlikt un krāt naudu.