making sense - Deep thoughts [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

Deep thoughts [17. Jun 2020|21:55]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"bigger = slower" principle applies not only to biology, but also to future cosmic life if no information can travel faster than light.

A future Earth-sized supercomputer can have many thoughts per second, a galaxy-sized mind could have only one thought every hundred thousand years, and a cosmic mind a billion light years in size would only have time to have about ten thoughts in total .. on the other hand, these few precious thoughts and accompanying experiences might be quite deep!

- Tegmarks.

Lēnuma ziņā atgādina par dažiem radījumiem (saprātīgajiem miglājiem) no "Star Maker".

Pie šī paša - runā, ka gaismas ātrums salīdzinājumā ar Zemes izmēru ir tikpat liels kā signālu izplatīšanās ātrums nervu šūnās salīdzinot ar cilvēka izmēru. Tas nozīmē, ka Zemes izmēra prāts nevarētu būt ātrāks par cilvēku, vismaz dažās ziņās.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:17. Jūnijs 2020 - 22:46
(Link)
Gaismas ātruma vakuumā attiecība pret Zemes diametru ir aptuveni 23.5, signāla pārraides ātruma neironos attiecība pret cilvēka izmēriem — aptuveni intervālā no 0.25 līdz 60.

Tiesa gan, vismaz mums līdzīgu smadzeņu procesi notiek izteikti modulāri, kompaktos klasteros (rich club-type organisation), ko savieno reti (sparse) savienojumi, līdz ar to man nav skaidrs, cik daudz šāds salīdzinājums pasaka par mūsu vai citu lielumu smadzenēm (pie tam, vismaz mūsu smadzeņu lieluma elektroniskās ierīcēs un šādu ierīču veidotos tīklos neironu saziņas ātrumu tālu pārsniedzoši ātrumi ir norma).