making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[19. Jan 2019|13:08]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:(Anonymous)
Date:19. Janvāris 2019 - 16:23
(Link)
Visi trauksmainie pusaudži ir uzauguši, guess whom, trauksmainiem vecākiem. Protams, kapitālisms ienes ļoti daudz nevajadzīgu raižu un vēlme būt "kaut kam" 20+ gados šobrīd, šķiet, jauniem cilvēkiem rada lieku spiedienu, bet ir tā otra puse..

.. un tā otra puse, vismaz Latvijā, ir tas, ka šie jaunieši savu agrīno bērnības pieredzi guva Padomju telpā uzaugušiem, nereti emocijas apspiedušiem, stigmu un tabu un "par šo runāt nedrīkst" vidē augušiem cilvēkiem, kuriem tika ieaudzināti uzskati par kvalitatīvu darbu, bet ne par kvalitatīvu atpūtu. Alkoholisma uzplaukums kā, manuprāt, reāli būtisks aspekts, kas norāda, ka psih. problēmu tolaik jau nu toč nebija mazāk, tikai ārstēja paši saviem līdzekļiem.
From:[info]krishjaanis2
Date:19. Janvāris 2019 - 21:31
(Link)
Nopietni? Tu te baigi iesaisties LV psihoanalīzē, bet runa, vispārzināms trends, jau ir par depresijām un dažādām mentālām problēmām moderno superattīstīto rietumu jaunatnē, no ASV, UK līdz Norvēģijai, Zviedrijai, Vācijai utt. Nav jēgas par to pat likt linkus, jo to ignorēt un norakstīt uz "paaudžu maiņu" un "manā jaunībā gan tā nebija" ir vienkārši neempīrisks stulbums.