making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[15. Sep 2018|23:51]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Septembris 2018 - 13:16
(Link)
Tātad tu piekrīti, ka migrācija no mazāk attīstītākiem reģioniem uz augstāk attīstītiem, nodara tikai postu pēdējiem?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:20. Septembris 2018 - 16:05
(Link)
Es par to vienkārši nedomāju tādās kategorijās. Tas ir tas, ko jums nesaprast.

Ja kāds tā arī domā, tad mani tas īpaši neuztrauc (kamēr viņiem nav teikšana). Esmu dzīvojis pietiekoši ilgi un redzējis pietiekoši daudz, lai zinātu, ka bagātām valstīm pilnīgi pietiek līdzekļu, lai uzturētu tādus cilvēkus kā es, kas ekonomikai neko pozitīvu nepienes.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Septembris 2018 - 17:15
(Link)
Nepienešana ekonomikai ir mazākais no ļaunumiem, ko var pienest migrants no backwards reģiona. Pie tam to var labot, mainot likumus, radot nepieciešamību pienes or else. Attīrīt kvartālus no izvarotājiem, dragdīleriem, reliģioziem fanātiķiem, mačešu bandām jau ir daudz grūtāk,gandrīz neiespējami bez aiziešanas full-nazi moudā. Tieši tāpēc ungāri & co vienkārši izvēlējušies nepieļaut šo situāciju in the first place. Elementārs veselais saprāts.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Septembris 2018 - 17:26
(Link)
Un vai tev vispār nešķiet vīsdegunīgi šādi spriest - viņiem jau vienmēr pietiks naudas par ko uzturēt dīkdieņus. Vai tu domā, ka tā nauda izaugusi kokos vai plūst no kaut kāda bezdibenīga avota? Kāds smagi strādā, lai šie līdzekļi būtu. Kas būs, kad šie darbarūķi izmirs un paliks tikai ņēmēji?
Tu radi par sevi stereotipiska Rietumu komunista-dīkdieņa bez jebkāda common sense tēlu, lai gan imo esi tomēr bik gudrāks.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:20. Septembris 2018 - 17:34
(Link)
No nepareiziem politiķiem tikt vaļā ir daudz grūtāk nekā no kriminālajiem elementiem (vispār, šīs kategorijas pārklājas).

Es domāju, ka "darbarūķi" (ja tā viņus sauc) strādā un ņēmēji saņem par to naudu jau tagad. Kapitālisms. Ar taisnīgu sadalījumu tam nav nekāda sakara, un to mums arī nevajag.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:20. Septembris 2018 - 17:36
(Link)
"taisnīgu" domājot jūsu nozīmē, kā "katram pēc nopelnītā", nevis pēc vajadzības
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Septembris 2018 - 18:29
(Link)
Par politiķiem es piekrītu. Paskat ar Vāciju un Merkeli. Viņa beisklī izmanto STASI tipa metodes, lai saglabātu varu. Analoģiski ar ASV deep steitu, kas histēriski spurojas kā savainots zvērs kopš Trampa ievēlēšanas.
Neredzu kā tas atceļ problēmu ar miljoniem extra low IQ, sociāli neintegrējamiem elementiem no Rietumu kultūrai naidīgām vietām.

Mana doma par darbarūķiem ir tā, ka Rietumos varēja pastāvēt wellfare valstis tikai tāpēc, ka bija pietiekami daudz sastrādāts, lai dzīvotu uz šo rezervju lauriem. Ja rezerves tiek milzīgos tempos notriektas un cilvēki, kas spējīgi šādas rezerves sarūpēt, iznīdēti, tad tuvākā vai tālākā nākotnē leiputrija sabruks un ļoti iespējams, izraisoties nopietniem vardarbības periodiem, kas agri vai vēlu beigsies ar kārtējo autoritārisma/totalitārisma fāzi. Ja tas ir tas, ko tu gribi, tad nu neko..