making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[15. Sep 2018|23:51]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:16. Septembris 2018 - 14:22
(Link)
Aplbauma ir kaitinoša ratvingere, man nav vēlmes iedziļināties viņas personīgajos polituzskatos un tos aizstāvēt vai kritizēt.

Tas, ka mani aizķēra, ir pirmā daļa, par to, kā eiropieši, kas reiz bijuši kopā, tagad ir sadalījušies. "I happen to know that both of these women are estranged from their children because of their political views." - lasīju šo un domāju, diez kam jānotiek, lai sievietes jau pieklājīgā vecumā nonāktu tādā stāvoklī? Kaut kāda neapmierinātība ar personīgo dzīvi, psiholoģiskās negācijas, kas iznāk uz āru kā politiskais naids? Bet tad viņa labi skaidro bez psiholoģizēšanas - visticamāk, šie cilvēki nekad nav bijuši liberāli. "She never turned against liberal democracy, because she never believed in it, or at least she never thought it was all that important."
From:[info]krishjaanis2
Date:16. Septembris 2018 - 18:25
(Link)
To, ka liberālā demokrātija Eiropas vēsturē (un ne tikai A-Eiropā) ir drīzāk izņēmums nekā norma, kur nu vēl kaut kāda mūžīgi iesakņota “Eiropas (EU) vērtība” - jā, tas nav nekas pārsteidzošs, par ko raudāt.

Liberāls universālisms un soc.progresīvisms ir ļoti specifisks un ārkārtīgi rets state of mind, tāpēc nav jāplēš mati - kā to rakstu no raksta dara Eplbauma - ja cilvēkiem ir pretēji uzskati un ja viņi nekad nav bijuši liberāli. Mūsu nākošie tehnokrāti-overlordi arī nav nedz diez ko demokrātiski, nedz liberāli.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:17. Septembris 2018 - 22:10
(Link)
Tad tu ar mums vai ar tiem liberālajiem? :)
From:[info]krishjaanis2
Date:19. Septembris 2018 - 00:21
(Link)
Ne ar tehnokrātiem, ne liberāļiem, ne kreisajiem. Šobrīd taktiski ir izspēlēt "liberālisms" pret kreisums kārti, tur no sērijas "īstais liberālisms jau nav kreiso murgi/totalitārisms", piemēram, uzstāties par baigo īstā, nesamaitātā liberālisma utml aizstāvi, bet tas tikai pagaidām - liberālismā ir fundamentāli aplama antropoloģija. mēļo, ka liberālisms nav uzlabojams, tas pašos pamatos ir greizs un vainīgs gan pie tehnokrātijas, gan pie totālās valsts, gan pie regresīva progresīvisma.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:19. Septembris 2018 - 12:35
(Link)
Tātad sanāk ka tu esi ienaidnieks visiem? OK, bet ko tad tu gribi, īstenībā?
From:[info]krishjaanis2
Date:27. Septembris 2018 - 02:49
(Link)
No vienas puses gribu, lai valsts atpišās (reducē savu klātbūtni visās dzīves sfērās), no otras puses gribu, lai valsts klausītu Jēzu - neatkarīgi no sabiedriskās iekārtas formas. Tikai tas ir absurds jautājums, jo katrai valstij sava vēsturiskā specifika, ģeogrāfija, tauta, kultūras apstākļi utml. Šobrīd skaidrs tikai viens - liberālismam un socdemokrātijai jākrīt.