making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[20. Maijs 2018|14:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]krishjaanis2
Date:21. Maijs 2018 - 14:47
(Link)
Varēji vēl piebilst par Krievijas Lomu vēl sazin cik vēlēšanās, un par ASV Lomu citu valstu vēlēšanās. Cilvēki grib un gribēja pārmaiņas, tāpēc viņi balsoja par kandidātu, kas vistuvāk atbilda šai pamatotajai vēlmei - un Krievija tur ir tikai ļoti sekundārs faktors.

Vidusškira stagnē, jo ražojošie darbi ir outsourced uz trešo pasauli, vidējais mūža ilgums samazinās, jo federālās valdības čakarēšanās un retorikas rezultātā (Obamacare un agrāki muļķīgie solījumi, subsīdijas utt) ir gandrīz neatgriezeniski sabojājušas jebkādu efektīvu veselības aprūpi - un mūža ilgums nebūt nav rādītājs, jo liels mūža ilgums ir gan visnotaļ kapitālistiskajā Japanā, tā arī sociālistiskajās un failing Vācijā/Zviedrijā.
Un tā pa tiešo prasīt "pārdali" var uzdrīkstēties tikai cilvēks, kam nospļauties par citu cilvēku tiesībām uz privātīpašumu un sociālo kapitālu, un kurš neko nav mācījies no 20.gs.
Līdz Dienvidamerikai ASV tālu, jo Dienvidamerika jau vēsturiski ir bijusi visnotaļ sociālistiski tendēta, - tātad pēc 2PK nostājoties nepareizajā pusē - kas arī atspoguļojas visā pārējā.
From:(Anonymous)
Date:21. Maijs 2018 - 15:05
(Link)
Nav runa par tiešu mantas pārdali (tāpēc liku pēdiņās), bet par to pašu nodokļu politikas maiņu. Obamacare principiāli bija solis pareizā virzienā, bet nesekmīgi realizēts. Pilns internets ar šausmu stāstiem par ASV veselības aprūpi - nezinu, kā to var aizstāvēt. Medicīnas aprūpe tomēr nav vienkārši vēl viena prece.

Un kādas pārmaiņas Trampa vēlētāji ir sagaidījuši/sagaidīs?
From:[info]krishjaanis2
Date:21. Maijs 2018 - 15:37
(Link)
Tirdzniecības karu ar Ķīnu, tarifus, samazinātāku piesiešanos reliģiskajiem uzskatiem, pragmatismu, migrācijas ierobežošanu, sociālo konservatīvismu (= sociālā kapitāla saglabāšana bez liekiem eksperimentiem), uzsvaru uz vietējiem ražotājiem, tātad - vietējām darbavietām, kas JAU skaidrāk par skaidru atspoguļojas ekonomikā un ko atzīst 2/3 aptauju dalībnieku.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:21. Maijs 2018 - 15:30
(Link)
> kr
Iesaku beigt piebāzt galvu ar amerikāņu rativingeru propagandu. Gan pats jutīsies labāk, gan mazāk muļķību gvelzīsi.
From:[info]krishjaanis2
Date:21. Maijs 2018 - 15:34
(Link)
Iesaku beigt piegāzt galvu ar amerikāņu-britu-zviedru leftvingeru propagandu (kuras klasiskākais piemērs ir no tukša gaisa apbstrakti pagrābts 9.9% pretstatījums vs pārējie procenti, no kuriem visklasiskāk ir 1% pret 99%). Gan pats jutīsies labāk, gan mazāk muļķību gvelzīsi un skaidrāk pasauli tversi.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:21. Maijs 2018 - 15:38
(Link)
Man epastā links uz rakstu nonāca no šī cilvēka newsletter'a: https://www.linkedin.com/in/azhar/
Tev Azīms pēc kreiso propagandista izskatās?
From:[info]krishjaanis2
Date:21. Maijs 2018 - 15:49
(Link)
"Formerly a correspondent at The Guardian and The Economist"
Jā.
It kā nebūtu daudz tehnofrīku (pirmie skati uz gugli un feisbuk), kas aizrautos ar noteiktām krāsas idejām un svēti morālu sašutumu par "nevienlīdzībām".