making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

11. Okt 2017|18:57
slikts
viena lieta būtu teikt, ka patika pret izplatītiem anime paveidiem vāji indicē autisma spektra traucējumus; tā būtu aizstāvāma tēze. aizstāvāmi būtu teikt arī, ka autisms ir izplatītāks starp 'nūģiem'. neaizstāvāmi ir mēģināt patoloģizēt pārsvarā neirotipiskas grupas gaumes tendences; arī nūģu starpā diagnosticējami traucējumi būs aptuveni pāris cilvēkiem no simts. tavs pēdējais ieraksts nepauž aizstāvāmās tēzes; ar tām tu mēģini piesegties vēlāk

runājot par apvainojumiem, smagā formā autisma ietekme ir postoša, un autisms jebkurā gadījumā apzīmē aizturi attīstībā, tāpēc sarunvalodā to mēdz izmantot kā neiejūtīgu un pastulbu apvainojumu. klīniskā izpratnē tavs iepriekšējais ieraksts ir pietiekami nesakarīgs, lai jēdzienu autisms vairāk izprastu sarunvalodas apvainojuma nozīmē, un mēģināt to padarīt par lasītāju vainu ir kārtējais tizlais izvairīšanās veids, tāpat kā pārmetumi par pārmērīgu jūtīgumu.

minētais ieraksts ir vēl lieki neprecīzs, jaucot animi kā mediju ar konkrētiem animes paveidiem. gana daudzās animēs nebūs to iezīmju, kas it kā padara tās interesantākas cilvēkiem tālāk uz autisma spektra.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..