making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

9. Okt 2017|11:03
slikts
Japānas kultūras īpatnību dēļ animes tematiski bieži mēdz būt vērstas uz 'eskeipismu', un eskeipisms ir aktuālāks 'nūģīgajam' vai mazāk sabiedriskajam sabiedrības segmentam, kā arī, tam pašam segmentam mazāk rūp sabiedrības aizspriedumi pret svešādo vai nūģīgo. piemēram, fantasy žanrs arī labi kalpo eskepismam, un, attiecīgi, ir saistīts ar nūģīgo stereotipu. papildu faktors ir tas, ka animācija kā medijs vieglāk ļauj atainot stipri atšķirīgas pasaules un tāpēc labāk kalpo eskeipismam.

tajā pašā laikā anime nav īsti žanrs kā fantasy; anime ir jebkura animācija no konkrētas valsts un ietver plašu darbu spektru; piemēram, pokemoni nav metami vienā maisā ar Studio Ghibli darbiem. nepatika pret animi kā tādu norāda uz neorientēšanos tās klāstā, un sliktākajā gadījumā tas ir tikai uz izcelsmes valsts vai sabiedrības attieksmes balstīts vērtējums; citiem vārdiem, aprobežotība.

mēģināt cēloniski skaidrot anime izplatību ar neiroloģiskām pataloģijām cerams ir domāts kā joks, bet laikam es neesmu tik labvēlīgi noskaņots pret autoru, lai to droši interpretētu kā joku
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..