making sense - pasenas pārdomas par to, kā šizoīdie cilvēki virza cilvēces progresu. [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

pasenas pārdomas par to, kā šizoīdie cilvēki virza cilvēces progresu. [24. Maijs 2016|23:20]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:26. Maijs 2016 - 19:20
(Link)
Un kā tu domā, kāpēc viņi saista savu identitāti ar Kremli? Racionāli apsvērumi tajā ir maz.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:26. Maijs 2016 - 19:37
(Link)
Tāpēc jau saku, ka pamatā pareizi teikts. Tikai kamēr no krievu puses ir šis iracionālais moments, tikmēr arī latviešiem nākas piekopt tādu pašu. Es jau nezinu kāds ir tavs mērķis šo citējot, bet ja tas ir - davai letiņi, beidzam savu stulbo nacionālismu, tad nevaru piekrist.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:26. Maijs 2016 - 23:24
(Link)
šaubos, vai vispār man bija kāds "visiem vajadzētu darīt tā" programmātiska doma to citējot.
ja jau pavilkt tādā, preskriptīvā virzienā, tad laikam jau "beidzam sevi identificēt ar latviešiem vai krieviem vispār, sākam identificēt ar katrs ar individuālu cilvēku".
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:26. Maijs 2016 - 23:42
(Link)
Tas nav iespējams un tev ap šo laiku to jau sen vajadzētu saprast. Pat, ja vienā jaukā dienā ar burvju mājienu pazustu nacionālā identificēšanās, tukšo vietu aizņemtu kāda cita grup-identifikācija. Nu tur transhumānisti, teiksim.
Man šķiet, ka reģionālā un kulturālā pašidentifikācija no visām grupu identitātēm vismaz ir loģiska un var palīdzēt konkrētās komūnas iekšējai kārtībai, pašsaglabājamībai. Subkultūru indentitātes ir nekas vairāk kā trendings twiterā.

Vajadzētu samierināties ar to, ka globālā komūna nav iespējama, jo cilvēki, kas dzīvo tuvāk viens otram, vienmēr būs līdzīgāki, būs apvīti ar kopēju kulturālu saikni un izpratni par pasaules pareizo kārtību.
Teiksim, tā pati Rietumu meinstrīm liberālija un gumānisms arī ir iracionālu simbolu sistēma, kura ne vienmēr strādā tā kā paredzēts vai vispār meiko sensu pat teorētiski. Tajā pašā laikā daudzi cilvēki no tās neatsakās tad, kad tā taisa vienu feileri pēc otra.