gara_diena -

Aug. 19th, 2015

08:47 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kas tas ir par izdomātu jēdzienu - izņemt atvaļinājumu naudā? Kur jūs, ļaudis, esat izsapņojuši to trīspadsmito algu, ko var izņemt naudā, ja neaiziet atvaļinājumā??? (retoriski)

Gadā ir 12 algas, ja uzņēmums neprēmē uz kādiesm svētkiem un godiem ar prēmiju algas apmērā, tā saukto, trīspadsmito algu. Vāciešu uzņēmumi tā mēdz darīt.
Gadā ir 12 algas. Un viena no tām tev tiek iedota par ikgadējo atvaļinājumu mēneša garumā. Tātad - viena alga par nestrādāšanu.

Nav nevienas 13. algas, ko izņemt kā atvaļinājuma naudu... NAV ATVAĻINĀJUMA NAUDAS!!!!!!! IR TAVA ALGA!!!

Grāmatvedis manu domu saprot.

Jāsarēķina atlikumi. Drīz jāpārvācas.

(2 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]ocher
Date:August 19th, 2013 - 09:22 pm
(Link)
jā, piekrītu, bet, ja Tu neizņem savu atvaļinājumu vai darbs nelaiž, tad tas ir jākompensē, kad Tu ej prom vai ir juridiskas peripētijas un Tevi pārraksta uz citu, piemēram, meitas uzņēmumu, kas ir cita veida tā pati prom iešana. Likums nosaka, ka Tev pienākas atvaļinājums un, ja neesi to saņēmusi, tad tas ir jākompensē, kaut kā tā es šito saprotu.

Bet jā, pēc būtības - nevienam nav 13. algas. :)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]gara_diena
Date:August 19th, 2013 - 09:29 pm
(Link)
Nu jā, kad iet prom, tad, protams, viss tiek izmaksāts.

Bet es atvaļinājumu nevēlos ņemt. Visi kā viens apgalvo, lai es izņemot naudā. Man īsti nav skaidrs kā tas tad darbojas. Grāmatvedis arī saka, ka principā to izdarīt nevarot. Un nē, šis nav ar šefu uz vienu roku :D
(Reply to this) (Parent)