BgT

« previous entry | next entry »
Nov. 20th, 2013 | 05:16 pm

Biju gan nolēmusi neiet uz BgT atlasēm. Tomēr, nezin kāpēc, viņi man vakar vakarā piezvanīja un pajautāja vai es nevēlos uz atlasi iet šodien, jo neesmu aizgājusi pirmdien, kad bija mana noklausīšanās diena.
Man tas likās dīvaini, jo nedomāju, ka viņi zvana visiem un meklē cilvēkus, lai tie iet uz Open audition, ja reiz internetā aizpildījuši pieteikumu. Bet, nu labi. Ja jau mani tā personīgi uzaicina, tad aiziešu arī. Darīt tāpat nav ko, jo darba vēl joprojām nav. (Kas ir visai slikti)

Aizkļūšana līdz BgT auditionu vietai man bija vieglāka, nekā nokļūšana līdz XF auditionu vietai. Tikai ar vienu metro līniju, to pašu kuru izmantoju ikdienā, jāaizlaiž līdz otram līnijas galam. Netālu no tube stacijas atrodas Emirātu stadions, kas arī "Arsenal" futbola komandas mājvieta un voila!

Noklausīšanās sākas no pulkstens 9.00 un man jau pa telefonu teica, ka labāk nākt agrāk, jo tad mazāk cilvēku. Tas bija nedaudz savādāk nekā XF. Te nebija stundām jāstāv ārā un jāfilmējas masu skatiem, es gan nez, iespējams, ka ko tādu darīja pirmajā dienā, jo BgT atlases ir sadalītas uz trim dienām, kamēr XF visus Open audition gribētājus noklausās vienā dienā.

Ierados nedaudz pēc desmitiem. Cilvēku tiešām samērā maz. No sākuma ieņemam vietu lielā zālē, kur gaidam, kad mūs uzaicinās uz noklausīšanos. Dziedāji un mūziķi tiek turēti atsevišķi, savukārt dejotāji, jokdari un citu talantu rādītāji, atsevišķi. Lai gan man izskatījās, ka baurotāji šajā konkursā tik un tā stipri vien dominā pār citiem talantiem.
Uz krēsla pakāpusies, īsa auguma meitene mūs informē par noklausīšanās norisi. Noskaitīja arī šī gada lielās žūrijas memberus, bet no tiem atceros tikai Saimonu un Amandu Holdenu.

Princips ir līdzīgs, kā XF, tikai tāda sajūta, ka te iztrūkst tā pati pirmā open audition diena un šis vairāk līdzinās CallBack auditionam.
Īpaši ilgi nebija jāgaida, kad mani uzaicina doties uz noklausīšanos. Mūs, vairākus cilvēkus, aizved līdz gaitenim, kurā ir vairākas telpas, kurās notiek noklausīšanās. Man tika L telpa. Kurā, šajā dienā bija atrādījušies jau 15 cilvēki un tikai viens no viņiem dabūjis "yes". Iespējams, ka viņi šeit drastiskāk šķiro, nekā XF.
Pirms manis vēl divi cilvēki dabūja pozitīvu vērtējumu un tad jau bija arī mana kārta.

Telpā bija divi cilvēki. Viens gan no viņiem tikai rūpējas par mūzikas nodrošinājumu un otrs, sieviete, pieņem lēmumu, vai laist dalībnieku tālāk. Drusku parunājāmies. Jautāja no kurienes esmu, es teicu, ka nevaru teikt, jo maniem tautiešiem šķiet, ka es ar savu pašdarbību apkaunoju valsti. Viņai tas likās jauks joks. Es gan teicu, ka tas nav joks. Bet nu lab...
Biju izvēlējusies dziedāt fragmentu no "Memory", kas principā ir dziesmas beigas.
Te brīvi varēja izmantot savus pavadījumus un nevienam nebija nekādu iebildumu. Es gan domāju, ka raidījuma auditionam tik un tā vajadzēs pavadījumu ar autortiesībām, tādēļ tos ir jāsadabūn laikus.
Tiesnesei mans priekšnesums ļoti patika un viņa ieteica šo dziesmu paturēt arī turpmākajos auditionos.
Dabūju biļeti uz nākamo kārtu.

Te, tāpat kā XF, bija jāreģistrējas vēlreiz. Nu jau nopietnāk. Te piekopē pasi, nofočē pašu un liek aizpildīt anketu. Tiesa, anketa bija vismaz uz pusi īsāka, nekā XF anketa un krietni vieglākiem jautājumiem.
Pat nepaspēju aizpildīt to anketu, kad mani pasauca uz nākamo auditionu, kuru jau filmē. Bet tas, protams, nav TV materiālam, tas ir pašiem raidījuma veidotājiem. No šiem video viņi pēc tam izvēlas, kurus laist tālāk.

Arī otrajā auditionā man gāja labi. Es nodziedāju labi, vismaz man pašai tā likās. Un arī šīs istabas tiesnese izteicās atzinīgi un apjautājās par manu nodarbošanos. Vai es neesmu gadījumā dziedātāja, nu tas ir domāts, kā vai mans pamatdarbs nav saistīts ar dziedāšanu.
Šķīrāmies uz sirsnīgas nots. Un tad man tikai vajadzēja pabeigt aizpildīt anketu un varēju doties mājās. Viss bija noticis ātri un bez lieka stresa. Lai gan, šeit man kaut kā vispār īpaši stresa nebija, jo man ir tā... vienalga, vai tiek tālāk, vai nē, jo es taču gribēju uz XF.

Ja nu gadienā tiek tālāk, tad nākamais auditions būs februārī un tas jau būs ar lielajiem tiesnešiem.
Nu lūk. Aptuveni divi ar pusi mēneši laiks, lai iemācītos dziedāt.

saite | iepukstēt | Add to Memories


Comments {10}

zintish

(bez virsraksta)

from: [info]zin
date: Nov. 20th, 2013 - 07:59 pm
saite

sākšu trennēties īkšķu turēšanai! ;)

Atpukstēt


(bez virsraksta)

from: [info]amatieris
date: Nov. 20th, 2013 - 08:56 pm
saite

Nenervozē par tiem valsts apkaunojuma vērtētājiem. Pašiem, vairumā gadījumu, ja nav ar ko palepoties, arī jau ir daudz....

Atpukstēt


pikaczu

(bez virsraksta)

from: [info]pikaczu
date: Nov. 20th, 2013 - 10:59 pm
saite

ē, nu netielējies, Tu jau māki dziedāt. Es šodien darbā klausījos Tarju no Nightwish un tieši domāju, forši būtu ja, kādreiz jūs duetu uzrautu :)

Atpukstēt | Thread


Sindra

(bez virsraksta)

from: [info]galadriela
date: Nov. 20th, 2013 - 11:05 pm
saite

Nā...
Uz viņas fona es būtu melna un maziņa.
(Balss ziņā. Figūrapjomu ziņā varētu būt otrādi :D)

Atpukstēt | Parent | Thread


pikaczu

(bez virsraksta)

from: [info]pikaczu
date: Nov. 20th, 2013 - 11:28 pm
saite

man jau šķiet, ka tev ir Dieva dotas ēŗģeles krūtīs, ko gribi, to dziedi :)

Atpukstēt | Parent | Thread


Sindra

(bez virsraksta)

from: [info]galadriela
date: Nov. 20th, 2013 - 11:35 pm
saite

Ne, ne...
Man patiesībā būtu vēl vismaz pāris gadus jāmācās, lai vokālās prasmes būtu tādā profesionālā līmenī.

Bet gadi iet... mācīties nav laika, jāmēģina iztikt ar to, kas ir.

Atpukstēt | Parent


bacillus

(bez virsraksta)

from: [info]bacillus
date: Nov. 20th, 2013 - 11:33 pm
saite

būs labi :)
domās ar Tevi!

Atpukstēt


Rom

(bez virsraksta)

from: [info]dachux
date: Nov. 20th, 2013 - 11:34 pm
saite

Nākamreiz es arī piedalos!
 photo IMG_4723_zps4c997472.jpg

Atpukstēt


Tā, kurai zalkši nāk mājās

(bez virsraksta)

from: [info]putnelis
date: Nov. 21st, 2013 - 09:20 am
saite

Man prieks par Tevi - tā turēt :)

Atpukstēt


miss_doherty

(bez virsraksta)

from: [info]miss_doherty
date: Nov. 21st, 2013 - 10:22 am
saite

bez lieka stresa? man jau iedomājoties vien to visu rokas sasvīst. :D

Atpukstēt