· ***Akašas✽Ieraksti***


*****************************

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
✽ Man ir alerģija pret reliģiju. Manuprāt reliģija aizspiež cilvēka prātu neļaujot tam brīvi domāt, tā pat, kā iesnas aizpiež degunu neļaujot tam brīvi elpot.
S.B
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 19:33, [info]pilnigigaram commented:
pilnīgi piekrītu! Nebiju vēl dzirdējis šādu salīdzinājumu, bet atbilst.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 20:18, [info]gaia replied:
ooooojjjjj. Reliģija ir tā tēma par kuru es ilgi varētu runāt un ne jau to labāko... Es ticu, ka eksistē augstākie spēki jeb enerģija, kas ir radījusi šo visumu, bet šie augstākie spēki noteikti nav Opis ar garu sirmu bārdu, kurš sēž uz mākoņiem un gaida kad varēs ar pātagu nosodīt kādu kurš ir nogrēkojies.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 20:40, [info]pilnigigaram replied:
Ha. Varētu padiskutēt, bet izskatās ka sēžam vienā laivā :) Esi redzējusi youtube Spirit science?
Un opis palīdz tikai tiem, kas iet uz baznīcu :D tiem, kas mirst Āfrikā, lol, nope, nē.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 20:59, [info]gaia replied:
Ja ar palīdzēšanu tu domā, ka baznīca atvieglo cilvēku no monētu smaguma makā, vācot ziedojumus, tad jā.... baznīca ir ļoti izpalīdzīga :D Āfrikai nepalīdz jo tur takš cits dievs. Takš katrai kultūrai sava reliģija un savs dievs.. dažām pat vairāki. Un pats interesantākais, ka katra reliģija ir pilnīgi pārliecināta, ka tikai viņu un vienīgi viņu dievs ir pareizais un patiesais. Līdzīgi kā vairāki muļķi, kas savā starpā strīdas kurš no viņiem ir viss patiesākais muļķis.
Runājot par Spirit Science, esmu redzējusi vairākus viņu video! Iepazinos ar viņu video, kad meklēju info par sakrālo ģeometriju.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 21:14, [info]pilnigigaram replied:
jap, redzēju, ka tev ir interese par sakrālo ģeometriju, uzreiz iedomājos tos video. Diez gan interesanti, manuprāt. Arī par tiem pašiem dieviem(dievu), kur cilvēki paši saputrojas un sataisa vēl citus dievus.
Par maka satura atvieglošanu, šis ir smieklīgs video. https://www.youtube.com/watch?v=cnNtlQm3z4E p.s. kādi ir tavi uzskati par marihuānu?
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 22:51, [info]gaia replied:
Esmu redzējusi šo video, labs!
Par marihuānu man arī daudz kas ir sakāms, bet šoreiz gan labs gan slikts. Pati marihuānu nelietoju, esmu pāris reizes mēģinajusi un sapratusi, ka tā nav priekš manis. Man kā nestandarta būtnei, no marihuānas ir savādaka reakcija nekā vairākumam cilvēku. BET....... Uzskatu, ka marihuānu vajag legalizēt, jo tā nodara mazāku ļaunumu nekā cigaretes, alkohols un 90 % aptiekā nopērkamo medikamentu, bet tajā pašā laikā tomēr ir labāk ja cilvēks nelieto marihuānu, jo ja pie tās pierod, tad cilvēks vairs nespēj justies labi un relaksēties bez tās palīdzības. Marihuāna ir kā ratiņkrēsls. Jo vairāk cilvēks pakļaujas uz ratiņkrēslu un nemēģina pats atjaunot skeleta un muskuļu sistēmu, lai pats varētu staigāt, jo vairāk viņš degradēs kājas un grūtāka kļūst iespēja viņam izkļūt ārā no šī ratiņkrēsla. Ahhh. Es ceru, ka tu saprati ko es ar to gribēju pateikt. =)
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 22:54, [info]pilnigigaram replied:
bet bet bet marihuāna nerada atkarību.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 23:07, [info]gaia replied:
Nepiekritīšu. Man ir daudz paziņas, kas vairākus gadus smēķē marihuānu un vērojot viņus viss liecina par to, ka marihuāna ir atkarību veicinoša. =)
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2016, 23:55, [info]pilnigigaram replied:
Ja pat tā, tad tik un tā labāks par alkoholu.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 16:25, [info]gaia replied:
Nu ja =) Es takš rakstīju, ka alkohols nodara lielāku ļaunumu nekā marihuāna.
Citēju sevis rakstīto =)
Uzskatu, ka marihuānu vajag legalizēt, jo tā nodara mazāku ļaunumu nekā cigaretes, alkohols un 90 % aptiekā nopērkamo medikamentu,
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 18:55, [info]pilnigigaram replied:
medikamenti parasti nenodara ļaunumu, tie palīdz. Lai nu kā, piekrītu.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 19:57, [info]gaia replied:
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 19:59, [info]gaia replied:
Aaa un iesaku noskatīties šo video līdz galam un ar atvērtu prātu! =)
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 20:55, [info]pilnigigaram replied:
vēl neskatījos, bet. Amerikāņi ir nedaudz slimi, jo visu un vienmēr izmanto antibiotikas, tas ir nepareizi. Tikai nesaki, ka tu esi bezglutēna vegāns, kurš baidās no vakcīnām? Medicīna vispārīgi mūsu dzīvi uzlabo, vai tad nē? Vai arī spēks ir tikai zālīšu tējās?
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 22:36, [info]gaia replied:
Bēdīgi jau ir tas, ka arī daudzi latvieši ir uzsēdušies uz antibiotikām un citiem medikamentiem. Hmmm. Neesmu vegāne. Lai gan vēl 3 gadus atpakaļ biju kaislīga gaļas ēdāja, jau kādus pāris gadus nelietoju uzturā sarkano un putna gaļu, bet vēljoprojām ēdu zivi. Piena produktus lietoju, bet ir ieplānots no tiem tuvākajā laikā atteikties. Kopsumā cenšos ieturēt pēc iespējas veselīgaku dzīvesveidu, bet ja sagribās taukainus frī, čipsus u.c tad neliedzu sev šo baudu. Bezglutēna!? Ha ha.. Esmu bulciņu un cepumu holiķe. Un nē. Neesmu resna. Esmu tieva. Ne tik tieva kā Amēlija, bet tieva. .. Citiem mutē neskatos, katram sava izvēle ko ēst vai ko neēst. Runājot par vakcīnām, esmu ievākusi pietiekoši daudz info par tām, lai man nebūtu ne mazākās vēlmes vakcinēties. Un JĀ! Zālīšu tējās ir spēks! =)
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 23:20, [info]pilnigigaram replied:
Tievie valda pār pasauli!! Tējas ir ļoti underrated. Par latviešiem un antibiotikām, vai tiešām? Mums, latviešiem nav tik daudz naudas lai lietotu antibiotikas :D
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 23:40, [info]gaia replied:
Ojj. beidz... =) Mana vecmamma un krustmāte ir labs piemērs. Abas uzsēdušās, pat brīžiem šķiet, ka viņas pārtiek vairāk no medikamentiem nekā no pārtikas produktiem. Man kā tieši vecmammai nesen bija vārda diena un es smejoties mammai teicu, ka vecmamma ēdamā vietā uz galda liks visus savus medimantus ar ko cienāt ciemiņus =D
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 23:42, [info]gaia replied:
Aaa. Aizmirsu pieminēt, ka viņas abas, nav nekādas bagātās. Vidējais līmenis.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 23:44, [info]pilnigigaram replied:
ir vitamīni un ir pārējās lietas. Kas kuram labāk garšo. un un un , vītolu mizā ir atrodama aspirīna aktīvā viela. tas tā, random fakts
[User Picture]
On 8. Aprīlis 2016, 00:13, [info]gaia replied:
To es zināju! =) Bet tā viela tiek labratoriski apstrādāta, kā rezultātā tiek zaudētas daudz cilvēka organismam vērtīgas vielas pluss lai izveidotu tabletes tiek piejauktas klāt saistvielas un pluss lai šīs tabletes viegli izkustu, tām tiek pievienotas vel klāt vielas, kuras bieži vien organismam ir kaitīgas. Protams jāņem verā arī fakts, ka katra firma aspirīnu ražo savādāk, bet vairākums to ražo jau manis aprakstītajā veidā. Ir jau aptiekās zāles, kas ir taisītas uz augu vai zālīšu pamata, bet tādu ir mazs. Vairākums tomēr ir veidotas sintētiskā veidā. Pat tie paši tevis nosauktie vitamīni vairākums gadījumos ir veidoti sinētiski.=)
[User Picture]
On 8. Aprīlis 2016, 00:17, [info]pilnigigaram replied:
Tad jāēd veselīgi, nevajadzēs vitamīnus un zāles. Un jādzer tēajs
[User Picture]
On 8. Aprīlis 2016, 01:47, [info]gaia replied:
Un vēl jāpavada daudz laika, svaigā gaisā, vislabāk pastaigājoties pa mežu un pavisam labi, ja dara to ar basām kājām. =)
[User Picture]
On 8. Aprīlis 2016, 08:11, [info]pilnigigaram replied:
Esi bijusi baskāju takā? Iesaku
[User Picture]
On 8. Aprīlis 2016, 14:48, [info]gaia replied:
Neesmu, bet noteikti vajag uz turieni aizbraukt.=)
[User Picture]
On 9. Aprīlis 2016, 09:42, [info]pilnigigaram replied:
vajag gan, jā :)
* * *
On 6. Aprīlis 2016, 23:41, [info]sinusoid commented:
reliģija kļūst kaitīga tikai tad, ja to uztver kā mērķi, nevis kā līdzekli. ja nepastāvētu reliģijas kas kautcik piebremzē pilnīgo destrukciju uz kuru cilvēce caurmērā ir ļoti tendēta, būtu iestājušies jau vairāki pasaules gali.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 03:03, [info]gaia replied:
Pastāsti man, kā tieši reliģija piebremzē pilnīgo cilvēces destrukciju.
On 7. Aprīlis 2016, 13:30, [info]sinusoid replied:
ļoti vienkārši. reliģija darbojas tāpat kā krimināllikums [no kā pēdējais ir radies], ar atšķirību, ka tā ir augstākā neapstrīdamā autoritātes izpausme no kuras nevar noslēpties vai aizbēgt. tas ierobežo cilvēku patvaļu uz kuru tie ir tik ļoti tendēti dēļ naudas, varas un miesas. cita lieta ir atsevišķu reliģijas pārstāvju rīcība, kas pārāk bieži ir maldīga un nelabvēlīga, par ko jūs te jau iepriekš komentējāties.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 16:18, [info]gaia replied:
Manas domas. Ja cilvēks ir tendēts uz patvaļu kā tu saki, tad nekāda reliģija viņu neierobežos, tā viņu iebēdēs jā un viņš domās, ka nokļūs ellē bet viņš tā pat turpinās apmierināt savas iekāres(nauda, miesa, vara). Jo vairāk tu cilvēku ierobežo(šajā gadījumā tā ir reliģija) jo vairāk cilvēks tiecas pēc brīvības un jo grūtāka ir šī brīvības iegūšana jo agresīvāk cilvēks pēc tās tieksies, pat ja tas nozīmē ka kāds ir jānogalina. Esmu 99% pārliecināta, ka uz pasaules ir ļoti daudz un ar ļoti daudz es domāju ļoti daudz cilvēku, kuri ir reļiģiski un katru dienu pielūdz savu dievu (katrai reliģijai savu) tajā pašā laikā būdami agresīvi pret apkārtesošajiem, zogot, sitot bērnus un sievas, un slepkavojot. Starpība starp cilvēkiem kuri ir destruktīvi un nav reliģiski un tiem kuri ir reliģiski, ir tāda ka reliģiskie to labāk noslēpj.
On 7. Aprīlis 2016, 17:38, [info]sinusoid replied:
nu jā, un tagad iedomājies, ka viņiem nebūtu nekādu morālu ierobežojumu vispār.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 18:58, [info]pilnigigaram replied:
Par kādiem morāles ierobežojumiem tiek runāts? Tas ir tīrs fanātisms. Es neesmu ne ticīgs, ne vardarbīgs kretīns/zaglis. Ja kāds ir, tad reliģija jau nu noteikti viņu nepārmācīs.
On 7. Aprīlis 2016, 19:08, [info]sinusoid replied:
kristiešiem baušļi, budistiem 5 apsolījumi utt. nu nav visi tik attīstīti kā tu, viņiem vajag ganus.
[User Picture]
On 7. Aprīlis 2016, 19:05, [info]gaia replied:
Es uzskatu, ka cilvēks kļūst destruktīvs tāpēc, ka tiek ierobežots nevis ir tendēts uz destrukciju. Mēs nedzimstam kā destrukcijas tendētas būtnes, mēs par tādiem kļūstam, jeb mūs par tādiem pataisa un manuprāt tieši reliģija ir viens no faktoriem, kapēc mēs kļūstam destruktīvi. Ceru, ka tu piekritīsi, ka apspriest šo tēmu tālāk nav īsti jēgas, jo es palikšu pie sava un tu paliksi pie sava. Katram sava taisnība. Katram sava pieredze. Katram savs ceļs ejams. Amen =)
On 7. Aprīlis 2016, 19:19, [info]sinusoid replied:
mēs piedzimstam dzīvnieki, visu cilvēcisko mēs iemācamies, ja paveicas.
tavi pēdējie teikumi apliecina, ka ir daudz cilvēku, kam ceļš ir reliģias ietvaros. un es te negrasos tevi pārliecināt, ka tev jākonvertējas, tikai jāpieņem citu izvēles, kamēr tās neapdraud mieru un drošību. ir taču tik elementāri saprast - labvēlīgs ticīgais - sapratis, agresīvs - neko nesapratis.
to, ka apspriest nav jēgas jau ievēroju pēc pimās atbildes. novēlu papētīt tēmu tuvāk akadēmiski, nevis no ziņu rakstiem par terorismu un debilizējošām sektām. vai domājot par krusta kariem un citu politiku.
On 7. Aprīlis 2016, 19:21, [info]sinusoid replied:
man draugos ir ne viens un ne divi piemēri, kad cilvēki vispār paliek dzīvi un pie pilna prāta tikai un vienīgi pateicoties reliģijai. jā, viņi kļūst vienpusēji, taču neviens no tā necieš. un ja viņi nekonvertētos, tad ciestu gan paši, gan viņu tuvākie.
On 7. Aprīlis 2016, 19:22, [info]sinusoid replied:
jā, un patiešām, tēma slēgta :)
* * *
[User Picture]
On 10. Aprīlis 2016, 02:34, [info]zivs commented:
Reliģija Cibā, jā - man saistoša tēma. Nevaru atturēties.
Redzu, ka daudzi to tulko skatoties uz vairākuma piemēriem. Tā ir vai nu ērtāk, vai slinkāk, savu pašcieņu paceļošāk. Necenšos pielīst, bet te nerunāju par Tevi - Tu spēj domāt, saprast, un izskatās, līdzīgi man.
Bet vēlos papildināt, ka no dažādākajām aprindām vairums cilvēku ir samērā aprobežoti. Tieši tāpat arī dzirdamākie/redzamākie reliģijas pārstāvji, ikdienā sastopamie (mūsu reģionā) kristieši.
Pats sevi saucu par kristieti (sic!), un ar šausmām skatos uz lielu daļu to cilvēku, kas vicinās ar Bībeli, un uz to, kā viņi diskreditē Kristus mācību, tīri dēļ savām bailēm, izmisuma, šaurās izpratnes, neiedziļināšanās un transcendentālās pieredzes trūkuma. Par pēdējo gan viņus nevar vainot, jo spēja abstrahēties ir vienlīdzības zīme intelektam - Dieva dāvanai.
Esmu par to visu domājis (atvaino, daudz vīna) ahujenna, un man ir x reiz x priekšstatu, kā to visu mēģināt savienot vienotā bildē. Vienīgais, ko esmu stabili sapratis, ka kaut kas pastāv. Nerunāju šinī teikumā par Dievu, bet par to, ka ja mēs varam šo brīdi apzināties, tātad, kaut kas pastāv, pat ja nav fiziskās pasaules, tikai domas enerģija.
Un visas reliģijas, atmetot margināļus un viņu bailes, pārstāv Mīlestību, īpaši Kristus mums vēstītais.
[User Picture]
On 10. Aprīlis 2016, 03:43, [info]gaia replied:
=)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry