Karčas, karčas, karčiņas!

« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2009 | 06:01 pm
SKAŅA: Gordon - Micheal Caine

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)
Sarīvē karetupeļus uz smalkās rīves, pieliek olu, garšvielas un miltus.
Atsevišķā bļodiņā sajauc malto gaļu ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem sīpoliem.
Liek uz uzkarsētas pannas kartupeļu kārtiņu, pa vidu gaļas kārtiņu un pa virsu atkal kartupeļu masu.
Cep, līdz paliek brūni un kraukšķīgi.
Jāskatās, lai gaļa pa vidu nav par daudz, lai izcepjās.

Uz šķīvja padod vai nu vienkārši ar krējumu, vai kārto kartupeļu pankūka ar gaļu, pa virsu tomātu šķēle un visu pārlej ar skaistu majonēzi.

Avots: http://www.receptes.lv/lat/pamatedieni/kartupelu_edieni/?recipeid=31061

p.s. mājās ir tikai kartupeļi un meklēju kādu jaunu veidu, kā krīzes dārzeni sev iemānīt vakariņās. Pie kartupeļu ēdieniem varat pat nemeklēt, otrā sastāvdaļa aiz kartupeļiem 100punkt būs kas tads kā nav:

Kartupeļu pīrāgs - ātri, lēti, sātīgi!
1. 6 vārīti kartupeļi
2. 6 olas (!)
3. 2 ēd.k. eļļas
4. t.k. rīvmaizes
5. 8 sīpoli
6. 4 šķēles žāvēta lauku speķa
7. 100 gr. Krieviejas siera (!)
8. ½ glāze saldā krējuma
9. muskatrieksts pēc garšas
10. sāls pēc garšas
Tags:

SEKOT TRUSIM! | IR KO IEBILST? | Add to Memories


Comments {3}

aizmirsu virsrakstu

from: INKOGNITO RAKSTA
date: Apr. 7., 2009 - 08:21 pm
SEKOT TRUSIM!

labākā ir Francis Olīvi majonēze - tā, kas folija iepakojumā ar korķīti. Varbūt kādu kapeiku dārgāka, bet toties esot bez konservantiem un pateicoties veiksmīgajam iepakojumam produktam minimāla saskare ar gaisu, līdz ar to nebojājas tik ātri. Un no paciņas ērti var izspiest visu - līdz pēdējam gramam.

Atbildēt šamējam



Free Web Counter