29 Aprīlis 2007 @ 10:57
 
Vai esat kādreiz redzējuši platīna un palādija procesā iegūtu attēlu? Iedomājieties kontaktkopijas detalizāciju un pustoņu bagātību, tradicionālās fotogrāfijas kvalitāti, un tam visam vēl klāt akvareļpapīra vai kā tamlīdzīga materialitāte!
http://www.alternativephotography.com/gall_platinum.html
Tikai tās interneta bildītes nav nekas, pēc tam kad ko tādu esi paturējis rokās un "redzējis dzīvu". 
 
 
( Post a new comment )
[info]petrovichs on 29. Aprīlis 2007 - 11:02
Nau gadījies :(
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 29. Aprīlis 2007 - 11:20
Vakar notika Fotokvartāla sen solītā Mehmeta Kismeta lekcija. Bija arī laba ziņa digitālistiem - ar pigmenta tintēm uz fine art papīra drukātās bildes izskatā ļoti labi. Sliktā ziņa ir tā, ka tas maksā dārgāk kā mērcēties vanniņā un arī darbs (testi utt.), lai iegūtu kvalitatīvu kopiju, tāpat jāiegulda ne mazāks, kā kopējot bildi laboratorijā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]petrovichs on 29. Aprīlis 2007 - 11:24
Vai runa ir par digitāli uzņemtajām bildēm, kas tā tiek izdrukātas? Kas tas par Fine Art papīru? Kas to taisa? Un kādā drukas iekārtā un ar kādām tintēm jādrukā?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 29. Aprīlis 2007 - 11:39
Arī tām (viņš pats gan fotografējot tikai uz filmas un skanē).
Runa bija par pigmenta tintēm, laikam tām, kas figurē kā K3. Printeris viņam pašam esot kaut kāds Epsons. Par papīru neviens sīkāk neprašņāja, pēc skata tāds smalkāks akvareļpapīrs izskatījās. Fine art laikam nozīmē to, ka taisīts māksliniekiem, nevis skolniekiem zīmēšanas stundām. :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)