: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Marts 7., 2025


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:26
iegāju šodien rimčikā, mazajā, un ledusskapjos viss ir plastmasas iepakojumos. es te nešausminos par plastmasu, par to citu reizi. bet to, ka viss ir iepakots un sapakots. nekas no tā, kas varētu būt svaigs un apetītlīgs, tāds nav. es skatos uz tiem plauktiem un neko no tāman negribas ņemt un nopirkt un pagatavot. absolūti neiedvesmojoši. tādā ziņā rīgā vai kādā lielākā pilsētā gan jau ir foršāk, bet te... kaut kas nav. tirgus aukstajā sezonā arī nepiedāvā neko baigi labo. es jau tik ilgi ēdu vienus salātus, ka jau sāk drusciņ pieēsties, bet arī negribu gatavot tur lazanjas un tamlīdzīgi, kas noteikti būtu garšīgi, bet mans organisms gan jau būtu tādā šokā, ka uzreiz pieņemtos svarā par 5 kg. no way back now, jāturpina vien ēst dārzeņi. bet nu labi, labi, kad es aizbraucu uz darbu, tad vietējā ēstūzī ēdu kotleti un ko jau nu vēl viņi tur uzurnājošu tajā dienā ir pagatavojuši. kaut kad arī lazanju. cheat day, vai?

(8 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]smille
Date:7. Marts 2025 - 21:01
(Link)
Pie tā pierod. Un daļa iepakojumi ir PET ko var pat tīri labi pārstrādāt
[User Picture]
From:[info]smille
Date:7. Marts 2025 - 21:02
(Link)
(Es nezkāpēc domāju ka tu par gaļu raksti)
[User Picture]
From:[info]f
Date:7. Marts 2025 - 21:21
(Link)
principā tieši gaļa bija tā, kas šo izraisīja. jo man nedaudz pieēdušies tie salāti, bet arī gaļa neuzrunāja tajos iepakojumos.

agrāk bija veikals, kur varēja svaigu (neiepakotu) ir vistu, i tītaru nopirkt, tad atnāca krīze, cenas gaļai pacēlās (jau slikti atceros, par cik tieši, bet gan jau minimums 30% kā praktiski visam), un bodīte aizvērās. tagad visur iepakojumos.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:7. Marts 2025 - 21:25
(Link)
Kad mēs pirms 6 gadiem pārcēlāmies prom no Rīgas, man arī bija grūti pierast. Pirmo pusgadu vēl braukāju uz Rīgu uz Vidzemes tirgu, bet tad nāca Covid ar visu saistīto.. Tagad pat esmu pieradusi, man ļoti garšo Rimi maltā cūkgaļa un patīk tieši viņu malums, nu jau riktīgi pierasts.
(uh, atceros, kā Kolkā prakses laikā bija neliels kultūršoks, ka vietējā veikaliņā gaļas nebija šķiet vispār. Un arī salātu/loku nebija, jo kurš tad laukos pirks lokus veikalā! : )
[User Picture]
From:[info]smille
Date:7. Marts 2025 - 21:31
(Link)
Es tagad tevi mēģinu iekārdināt - cūkgaļas un lielopa maltā gaļa, mūsuprāt, ir ļoti labas. Pērkam regulāri, no lielopa taisam burgerus, ir laba gaļa vienmēr.
Vistas šķiņķīši un vistu mazās filejas arī ir štelle. Arī veselās vistas ir, var uzcept uz 1kg sāls un locīt nost.
Ar cūkas cepešiem gan ir laimes spēle - stipri jāpēta kādi ir savesti.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:7. Marts 2025 - 21:34
(Link)
Bet vispār dažreiz ir tādas dienas, kad ir totāls apnikums un negribas neko. Man tad palīdz cepts bekons vai cepts lasis : )

(bet tas ir traki, tā "nav ko vilkt mugurā" sajūta veikalā. Un bērnus jau nevar atstāt neēdušus, kaut kas ir jāpērk un jāgatavo pat ja pašam negribas.
[User Picture]
From:[info]f
Date:7. Marts 2025 - 22:20
(Link)
lūk, precīzi, tāpat kā - nav ko vilkt mugurā! *insert waterfall crying emoji* :D
From:(Anonymous)
Date:9. Marts 2025 - 00:36
(Link)
Ražotnē fasēta gaļa nav drošāk?

> Go to Top
Sviesta Ciba