: who's that girl? - : bibliotēka

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Janvāris 28., 2024


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:05 - : bibliotēka
izrādās, bibliotēkā kādu laiku atgriezušās soda naudas par laikā nenodotām grāmatām. 
un man ir tendence savākies veselu čupu un tad lasīt diezgan sporādiski, mēneša termiņos neiekļaujoties (vairs).
man arī tika sūtīti e-pasti, bet es domāju, ka tie ir tie automātiskie paziņojumi, ka laiks nodot grāmatas.
vakar laipnā bibliotekāre teica, ka šo parādu man atlaidīs, jo tas ir jaunievedums (viss jaunais ir labi aizmirsts vecais), bet turpmāk - vai nu mēnesis, vai nu jāpagarina. dabūju arī piekļuvi (iespējams, atkārtoti, es visu laiku nozaudēju paroles un loginus) letonikai un elektronisko grāmatu krājumiem.
izskatījās, ka arī bibliotēkas mājaslapa kļuvusi pielāgota cilvēkiem no šīs planētas. atceros, pēdējoreiz, kad tur biju, vispār neko nesapratu, ironiski, bet - tā bija absolūti nelasāma!

(3 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:28. Janvāris 2024 - 15:25
(Link)
Tās kavējumu naudas var šķist lieka birokrātija, bet nu publiskā bibliotēka domātu visiem, tāpēc labi, ja grāmatas atnes laicīgi, jo tā ir cieņa pret citiem lasītājiem, kas arī varbūt gribētu lasīt tieši tās grāmatas.

Reizēm jau var sarunāt garāku nodošanas termiņu. Es vienu vecu vārdnīcu varēju paņemt uzreiz uz ilgāku termiņu, jo īpaši populāra nav. Agrāk īsti nesapratu kavējuma naudas jēgu, bet nu labāk tā, nekā, ja izslēdz no bibliotēkas par trim brīdinājumiem. Nē, nu nezinu, vai tas kādu disciplinē.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Janvāris 2024 - 15:45
(Link)
man nebūtu nekas pret arī samaksāt to soda naudu, jo īpaši, ja viņi pa to naudu pērk jaunas grāmatas, bet viņi pirmajā reizē brīdinot un es daudz pretī nerunāju.

[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:3. Februāris 2024 - 04:11
(Link)
Nu es pati esmu aizmāršīga lasītāja, tā ka saprotu šo, bet nu mēģināju paskatīties no otras puses kopš sāku strādāt bibliotēkā. Man to naudu prasīt neērti, varbūt esmu lielākā likumpārkāpēja savā darbavietā, lai gan Cēsīs man arī nekad neprasa, pat ja tur ir kavējuma nauda.

Visticamāk tā nauda aiziet bibliotēkas budžetam, lai gan lielā mērā jau pašvaldība līdzfinansē.

> Go to Top
Sviesta Ciba