: who's that girl? - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Septembris 3., 2021


[info]unknown_entity09:29
Populārzinātniska grāmata par ne-eksaktām tēmām, kurās izmanto self-reporting metodolōģiju. Grāmata, kuras autors nodarbojas ar pētījumiem, kuri iet pret lielu daļu konkrētās jomas aksiōmu. Protams, ka ortodoksalie jomas eksperti norādīs uz metodolōģijas un pieņēmumu kļūdām.

Zinātne nav reliģija. Lielai daļai ne-eksakto pētījumu nav vērts ticēt uz vārda, jo eksperimentu atkārtojamība (reproducibility) ir salīdzinoši niecīga (vs fiziķu 6 sigmas) dēļ eksperimentālās vides variācijām (dažādu cilvēku dažādie organismi un psihes). Soc/med pētījumus vispār ir jālasa ar pudu sāls.

Ieteicu tikai tādēļ, ka novērojumi sakrita ar persōniskajiem. Tas, vai mēs precīzi saprotam konkrēto novērojumu cēloņsakarības un darbības mehānismus, man personīgi, nav svarīgi. Svarīgāk bija sakārtot persōniskos novērojumus, paeksperimentēt ar ieteikumiem un meklēt risinajumu persōniskajām problēmām. Un, šinī gadījumā, dotie ieteikumi tiešām darbojas, vismaz priekš manis. Lai gan es esmu cilvēks ar galēji nelāgu miega disciplīnu.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba