evia vind - [entries|archive|friends|userinfo]
evia vind

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 8th, 2017|10:56 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šausmīgi laba sajūta strādāt no mājām, visu savu rītu pavadu kaila savā gultā ar kompi. Kafija, gabaliņš tumšās šokolādes, meaningless seriāli fonā, lēnām strādāju, fantazēju par savu vismīļāko mīļāko, gaidu zvanu no potenciālas darba vietas, kura izjauks manu skaisti dabisko dienas ritmu.
I just feel so relaxed and happy in spite of all the unbelievable shit going on in my family. But I do realize that it will be just for a minute, the insane pain will come back, the unreal reality will kick in and again I will find myself trying to keep myself whole. But until then, let us enjoy the lovely illusion that anything means anything and let the distractions come over us as a soothing wave.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:November 8th, 2017 - 01:14 pm
(Link)
Darba meklējumi jau jāsāk ar iestatījumu, ka vēlies strādāt attālināti. Vēlams lietot tieši šo formu, nevis "no mājām".

Vispār rekomendēju kaut kur dabūt šo grāmatu - https://37signals.com/remote - nostiprināsi pārliecību par to, ka gribēt strādāt attālināti ir ok, dabūsi papildus argumentus, ar ko pamatot šo izvēli gan sev, gan citiem, un varēsi ar vieglu smīnu noskatīties uz visiem, kuri vada savas dienas garlaicīgos birojos. :)
From:[info]evia
Date:November 8th, 2017 - 01:23 pm
(Link)
Mm, ņice, paldies!
Tu tagad vislaik strādā attālināti?
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:November 8th, 2017 - 01:52 pm
(Link)
Jā, kopš šī gada sākuma. Aizbraucu tikai uz kaut kādām būtiskākām sapulcēm, bet tas ir diezgan reti. Sākumā it kā bija doma, ka divas dienas nedēļā būšu birojā, bet kaut kā diezgan drīz atmetām šo, jo nu īsti nebija jēgas, ja jau viss sakārtots attālinātam darbam. :) Plus vēl tajā birojā ir maz vietas, visu laiku kāds klepo, runā huiņu un tamlīdzīgi.

Vienīgi te mājās arī paliek aizvien grūtāk un nāk klaustrofobija virsū, jādomā kaut kāds telpu papildinājums.

Nākamais mērķis - gribu pāriet uz četru dienu darba nedēļu, jo nu piecas ir par daudz. Vēlams to izdarīt, nemetot nost 20% ienākumu. :D Vēl zondēju kā šo ideju iepārdot uzņēmumam, bet nu kaut ko jau izdomāšu.
From:[info]evia
Date:November 8th, 2017 - 03:51 pm
(Link)
nice. tu jau nu noteikti izdomāsi ^_^ ! veiksmes :))

padod ziņu, kad esi Rīgā un ir laiks ietējot.
[User Picture]
From:[info]ieraksts
Date:November 9th, 2017 - 07:09 pm
(Link)
fak jē! negribi kaut kad par šito kādreiz uzrakstīt mazu grāmatiņu latviešu valodā? (man šķiet, ka nekā tāda nav? ir?) ne tikai manuālis kā to izdarīt, bet arī manifests un FAQ sabiedrībai, vecākiem, radiem un visiem citiem, lai pārliecinātu, ka tu neesi kaut kāds haltūrētājs, studentbomzis, neveiksminieks, sliņķis, cilvēks bez finansiālās drošības, utt., jo tev taču nav "īsta darba", un kamēr 06:30 nezvana modinātājs diendienā, tikmēr jau tu patiesībā nekādu darbu nedari...
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:November 10th, 2017 - 10:46 am
(Link)
Nu vispār jau man tiešām ir īsts darbs ar svinīgo īsziņu reizi mēnesī, kolēģiem, ikdienas plāniem, pat (relatīvi brīvāku, bet tomēr) darba laiku, un visu pārējo. Ir pat ikrīta sapulce 10:00 iekš http://appear.in.

Modinātāju arī izmantoju (tiesa, lielākoties pamostos pats vai sīkā mani pamodina pirms tā). :)

Tā kā nekādas baigās frīlancera bohēmas man te nav. :D Divus gadus, ap 2012-2014, nodzīvoju arī tādā režīmā, bet pie tā vairs nevēlos atgriezties. Vienīgais vairans, kā šādā režīmā eksistēt ir tad, ja tu esi viens no top 5 spečukiem konkrētā jomā un pie tevis stāv rinda, no kuras tu vari atļauties pasūtīt visus durakus un nepietiekoši nopietni sagatavotos. Pretējā gadījumā sanāk lielāko daļu laika strādāt par projvadu, psihologu un parādu piedzinēju, kamēr tiešā darbība paliek otrā plānā. Un tas man absolūti neder.

Sabiedrībai un apkārtējiem kaut ko manifestēt manā konkrētajā gadījumā nav nepieciešams, jo nevienam nerodas nekādi jautājumi, jo finansisāli man klājas visai labi. Visādi citādi - arī. :)

Tas, ko ir vērts manifestēt, un ko pie izdevības daru - lielākajai daļai kantoru un ļaužu, kuru ikdiena ir sanākt vienā telpā un tad sēdēt katram pie sava kompja, būtu vērts parskatīt attālinātā darba iespējas un padomāt, ko no tā visa ieviest savā ikdienā. Tas būtu labi visiem, jo ietaupītos lērums resursu, no kuriem galvenais ir laiks, tātad vairāk laika un naudas pašiem un ģimenēm, mazāk tusēšaans stastrētgumos un spiešanās ar baiciļiem pilnos transportos - vairāk veselības, nu un iespēja nebūt Rīgā - tātad liels pluss reģionu attīstībai.

Kaut kā tā.