evergreen - atminjas

22. Jun 2004

21:23 - atminjas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(14 raksta | ir doma)

Comments:

From:(Anonymous)
Date:27. Jūnijs 2004 - 20:14
(Link)
Aha. Un materializētā formā stāsti ietilpst noteiktā literatūras žanrā. Pavisam konkrēts darbs, tomēr tā nav aušana. Protams, pastāv naratīvi, bet tos mēdz traktēt plašāk, taču nekādā gadījumā ne kā individuāli subjektīvas pārdomas.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
From:[info]suic
Date:27. Jūnijs 2004 - 20:25
(Link)
Vispār jau visai nenoteiktā literatūras žanrā.

Tas, vai naratīvi tiek saprasti kā plašāki vai individuālāki, ir atkarīgs no ontoloģisko pieņēmumu kopuma. Var pieņemt, ka sabiedrība ir ontiska realitāte, bet tikpat labi, ka tā ir tikai analītiska kategorija, ar ko tiek apzīmēts epifenomens vai hipostāze epistemoloģiskos nolūkos.

Es uzskatu, ka indivīds ir primārs un plašāks naratīvs ir tikai līdzīgu naratīvu kopums, kurus sev un citiem stāsta daudz cilvēku. Proti, es neuzskatu, ka katra individuālā cilvēka stāsts ir lielā naratīva paveids, bet gan gluži otrādi - lielais naratīvs ir abstrakcijas ceļā iegūts rezultāts no atsevišķajiem stāstiem.

Bet kā jau teicu, viss atkarīgs no ontoloģiskajiem pieņēmumiem. Veselā saprāta labad uzdošu retorisku jautājumu - vai tevi ietekmē sabiedrība kopumā vai arī tikai atsevišķie indivīdi? Vai sabiedrības ietekme ir atsevišķa realitāte vai arī tikai apziņas kategorija, kas veidojas, atsevišķiem cilvēkiem iedarbojoties uz tevi verbāli (un neverbāli)?
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:27. Jūnijs 2004 - 23:46
(Link)
tu tacu jau vienreiz tiki suutiits dirst, apbriinojami, ka veel uzprasies, shajaa pusee tik neargumenteeti aprakstu aprakstus izskaust nevar
(Reply to this) (Parent)