evergreen - paargurusi, Bodriaara ietekmee

19. Apr 2004

21:45 - paargurusi, Bodriaara ietekmee

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(3 raksta | ir doma)

Comments:

From:[info]suic
Date:20. Aprīlis 2004 - 00:00
(Link)
Vai šī tava racionalitāte nav pestelis? Skumji skatīties kā racionalitāte tiek padarīta par mērķi, par balstu, par izeju, par risinājumu...
Patiesībā jau tā ir tikai Rietumu cilvēka eksistences mods, ne visu cilvēku, protams, bet nu katrā gadījumā ne vienīgais skatījums, nedz arī glābiņš vai zāles...

Lai nu kā, daudz stiprāks fundaments ir tieši ticība. Bet racionalitāte tas ir tukšums; tukšums, kas aprij pats savu nesēju, ja to padara par vienīgo pamatu.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]drako
Date:20. Aprīlis 2004 - 10:48
(Link)
Gribās piekrist, jo patiesībā man šķiet, ka katrā iracionalitātē ir sava deva racionalitātes un viss ir tikai perspektīvas jautājums, kādā mēs raugamies uz lietām.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:20. Aprīlis 2004 - 21:10
(Link)
ir pestelis tur, kur tas balstiits ticiibaa nevis argumentaacijaa, es nezinu, kaa tev izskataas? esi dzirdeejis Laasmu sakaam, ka vinju paarnjeemusi maanija domaat, ka fenomenologjija ir taa, kas var glaabt pasauli :) es ticu sapraatam, konsekventai domaashanai aizvien vairaak, vairaak ar katru izlasiito textu un katru sarunu ar ekonomistiem un citiem praktikjiem, kas cikleeti kaada konkreeta sociaali konstrueeta meerkja sasniegshanaa. jaa jaa rietumu, var arii savaadaak, vienmeer var ar dazaadiem pesteljiem no citaam kultuuraam pakjertiem, kaapeec njemt kaut ko citu, ja te kaut kas jau ir, cik viens nefunkcionee kaa zaales tik otrs, ja protams nenotic tam, ka tas var funkcioneet kaa zaales. vai man liekas, vai peedeejaa rindkopaa taads kaa optimisms ieskanas veersts uz plashaaku skatiijumu? nekad jau nevar buut taa, ka muus noteix kaada viena konkreeta lieta proti racionalitaate, vienmeer tac pastaav daudz plashaakas sfeeras, kuru ietekee nokljuustam, nevaram peexnji saakt neest, jo tas nav racionaali, stulbs piemeers :) kas vispaar ir un nav racionaali, kas vispaar ir racionalitaate, veesturiski formeejies domaashanas veids? domaashanas mods, kaa tas ir?
(Reply to this) (Parent)